Dam: Storseger mot IK Uppsala

Fem mål framåt och hållen nolla. En fin lördag summeras när årets andra träningsmatch även den gav segerkänsla. Hattrick från Frida Thörnqvist, mål av Klara Andrup och en fin fris ...

Fem mål framåt och hållen nolla. En fin lördag summeras när årets andra träningsmatch även den gav segerkänsla. Hattrick från Frida Thörnqvist, mål av Klara Andrup och en fin frispark från Sara Olai säkrade 5-0 på Grimsta.

Vi får en rivstart med 1-0 redan i femte minuten av Frida Thörnqvist som får en retur precis framför fötterna. Ett av de enklare målen ”Thörna” gjort i BP-tröjan. BP fortsätter sedan trumma på för att skapa chanser och 2-0 kommer i tjugonde minuten när ett högt Uppsala-anfall avstyrs och BP ställer om. Frida Thörnqvist driver boll centralt, lämnar över till Vera Blom som slår en delikat genomskärare som friställer Klara Andrup. Samma Andrup rullar in 2-0 nära första stolpen.

3-0 är en riktig godbit. Frida Thörnqvist får bollen med ryggen mot mål, strax utanför straffområdet. Med några snygga vändningar tar hon sig till skottläge och chippar in bollen i krysset. Mycket vackert. 3-0 tas med in i halvtidspausen.

BP gör två byten i paus då Ida Bengtsson och Tuva Ölvestad kliver in istället för Fanny Hjelm Rönnlund och Klara Andrup. 4-0 kommer kort in i andra halvlek. Efter en hörna från Ellen Toivio styrs bollen mot mål av Alice Ahlberg och på returen stöter Frida Thörnqvist in sitt tredje mål för dagen. Kvart senare kommer 5-0 när Sara Olai skruvar in en frispark i 67:e minuten.

Båda lagen genomför ett gäng byten under andra halvlek och det blir som vanligt i träningsmatcher, några bra aktioner men överlag lite rörigt spel från båda lagen. 5-0 står sig matchen ut.

Nästa träningsmatch spelas torsdag 15 februari 15:00 då IFK Norrköping kommer till Grimsta.