DAM: Storseger mot Eskilstuna!

BP kom tillbaka efter förlusten mot Hammarby på ett strålande sätt i lördagens bortamatch mot Eskilstuna United. Det blev till slut 5-0 och förutom målen kunde vi glädjas över A-l ...

BP kom tillbaka efter förlusten mot Hammarby på ett strålande sätt i lördagens bortamatch mot Eskilstuna United. Det blev till slut 5-0 och förutom målen kunde vi glädjas över A-lagsdebuter för ytterligare två juniorer.

Text & foto: Tore Kleist
(På bilden: Alice Ahlberg och Klara Andrup)

Första halvlek dominerades av BP från start, men det dröjde en kvart innan första rejäla målchansen kom. Efter en vänsterhörna fick Sara Olai på ett skott som träffade ribban. Det blev två ribbträffar senast mot Hammarby, spelarna får nog skruva lite på siktet. När Klara Andrup dryga kvarten senare fick bollen från dagens högerback Emilia Bengtsson kunde hon kontrollerat slå in ledningsmålet från nära håll. Efter målet kom BP högre och högre upp mot målet och var hyfsat nära flera gånger. BPs målvakt Nichole Persson var dock inte sysslolös, vid tre tillfällen fick hon med god tajming gå ut och bryta när Eskilstunas spelare kom nästan fria på djupet.

BP fortsatte att dominera efter paus och spelade sig ofta fram via det centrala mittfältet där Alice Ahlberg, Ida Bengtsson och Frida Boriero agerade spelfördelare. Laget låg högt med backlinjen och Nichole Persson fick än en gång göra ett fint ingripande när Eskilstunas Elisabeth Tillenius kom fri i en långlöpning bakom försvaret. Persson stoppade bollen mycket skickligt med högerhanden precis innanför straffområdeslinjen. Efter det avgörande ingripandet tog BP över och mer mot ett allt tröttare hemmalag. Halvvägs in i halvleken fick Frida Boriero en passning från Frida Thörnqvist och placerade in 2-0-målet. Sedan dröjde det bara fem minuter innan Boriero slog till igen, den här gången med en riktig fullträff från straffområdesgränsen. Med tio minuter kvar fick BP straff då Frida Thörnqvist fälldes efter en patenterad inbrytning från vänster. Alice Ahlberg var lika säker som vanligt från straffpunkten och målskyttet avslutades sedan i slutminuterna av Thörnqvist själv med en snygg högerskruv mot bortre stolpen.

Även om det inte var allsvenskt motstånd ska BP ta med sig mycket som var bra förutom de många målen. Försvarsmässigt såg det säkert ut förutom vid de lägena då man släppte förbi sig långlöpningar bakom backlinjen. Nichole Persson var väldigt bra i dessa situationer men mot toppspelare i allsvenskan blir det förstås svårare att freda målet. Av BPs tonåringar spelade Emilia Bengtsson och Saga Swedman från start, och i slutskedet kom Ebba Hjalmarsson och Tuva Norell in och även debutanterna Ebba Melin och Anika Siddiqui, de sistnämnda födda 2005. Kul!

I dagens andra match besegrade Hammarby IK Uppsala med 4-0, vilket innebär att Hammarby nog får anses ha säkrat gruppsegern. BP och Uppsala möts på Grimsta nästa helg. Välkomna då!

BPs laguppställning
Nichole Persson – Emilia Bengtsson, Sara Olai (Ebba Melin 87), Elsa Karlsson, Wilma Wärulf (Ebba Hjalmarsson 82) – Alice Ahlberg (Tuva Norell 82), Ida Bengtsson, Frida Boriero (Anika Siddiqui 87) – Frida Thörnqvist, Klara Andrup, Saga Swedman (Ellen Toivio 61)

Fakta Svenska cupen, grupp 3, omgång 2
Eskilstuna United DFF – BP 0-5 (0-1)
Mål:   ESK:   BP: Klara Andrup 34; Frida Boriero 68, 73; Alice Ahlberg 81 (str), Frida Thörnqvist 87
Varningar:  ESK: BP:
Domare: Cecilia Ekwall