DAM: Storförlust mot Häcken

Det blev en tung söndag på Grimsta när vi förlorade med klara 6-0 mot serieledande BK Häcken. Vi hade någon chans till mål tidigt i matchen, men efter dryga kvarten stod det 0-3 p ...

Det blev en tung söndag på Grimsta när vi förlorade med klara 6-0 mot serieledande BK Häcken. Vi hade någon chans till mål tidigt i matchen, men efter dryga kvarten stod det 0-3 på resultattavlan och matchen gick inte att rädda.

Som sagt så fanns det chans till mål tidigt i matchen, de rödsvarta spelarna satte hög press och kom så när åt giftiga lägen. Men som så ofta med topplag behövs en enskild spelares fina prestation för att lätta upp trycket, Anna Anvegård kommer in i BP:s straffområde och kan stänka in 0-1 i den elfte minuten. Sen gick det fort. Fem minuter senare hade Rosa Kafaji gjort två mål till för Häcken och 0-3 är noterat. Uppförsbacken är rejäl men inga fler mål görs innan paus.

I andra halvlek görs några förändringar, men den konkreta klasskillnaden mellan lagen är fortsatt tydlig. Ruby Grant gör 4-0 några minuter in i andra halvlek och åtta minuter senare kan Clarissa Larisey sätta 5-0. I 79:e minuten kan Anna Anvegård avsluta dagens målskytt med en frispark som betyder 6-0.

Resultatet ger noll poäng och BP ligger kvar på samma plats i tabellen. Nya tag finns dock att ta redan på torsdag då vi åker till Södermalm för match mot Hammarby IF på bortaplan. Torsdag 15 juni 19:00 ses vi på plats.