DAM: Oavgjort mot Hammarby!

DAM: Oavgjort mot Hammarby!

Share

DAM: Oavgjort mot Hammarby!

BP gjorde en fantastisk kämpainsats på måndagskvällen och klarade oavgjort mot Hammarby. Med oavbruten disciplin och årets bästa match av målvakten Nichole Persson bärgade man änn ...

BP gjorde en fantastisk kämpainsats på måndagskvällen och klarade oavgjort mot Hammarby. Med oavbruten disciplin och årets bästa match av målvakten Nichole Persson bärgade man ännu en viktig poäng.

Text & foto: Tore Kleist
(På bilden: Julia Olsson)

Måndagskvällen bjöd på regntunga skyar över Grimsta, men vad gjorde det när BP gjorde en sådan härlig prestation?! Det går knappt att skriva en traditionell matchrapport, det hände för mycket och skribentens stolthet nästan bubblar över. Vi kan konstatera att Hammarby som väntat var klart dominerande, speciellt i första halvlek. BP var tillbakatryckta, men oftast var försvaret samlat och kunde täcka till hörna. Gång på gång. Och igen. Eller så var Nichole Persson i BP-målet i vägen. Vi fick se några lovande försök från BPs Ellen Toivio och Saga Swedman men de blev för ensamma och hittade inte fram till någon riktig målchans.

I andra halvlek fortsatte gästernas dominans och Nichole Persson fick briljera med flera storartade räddningar. Med tiden kunde dock även BP komma fram i farliga anfall, mestadels på kanterna. Riktigt farligt blev det när Julia Olsson strax utanför straffområdet fick en bra passning från inbytta Frida Thörnqvist och drog till med en riktig högerkanon. Hammarbys finländska landslagsmålvakt Anna Tamminen fick göra en enhandsräddning strax under ribban och tippa till hörna. Hammarby hade ändå fortsatt flest chanser och det fanns två situationer som i den sämsta av världar för BP hade kunnat rendera i straffsparkar. Efter märkligt många tilläggsminuter kunde BP och hemmapubliken till slut pusta ut och glädjas över en skrällartad poäng.

Även om BP i långa perioder fick jaga boll, var man riktigt disciplinerade och följsamma i positions- och försvarsspelet. Uppställningen med en fembackslinje var än en gång lyckosam och nog nödvändig i kväll mot Hammarbys starka offensiv. Nichole Persson är nämnd men annars avhåller jag mig från att lyfta enskilda spelare utan konstaterar att de flesta nog gjorde sin bästa insats för året. Daniel Gunnars coachade lyckosamt med ett trippelbyte med halvtimmen kvar och visade den bredd som finns i BPs trupp när alla är skadefria. Tre av spelarna som slitit allra hårdast byttes ut och in kom pigga ersättare som gjorde starka insatser i slutskedet.

BP ligger nu endast två poäng efter KIF Örebro och IK Uppsala. I nästa omgång som är den sista före ett långt VM-uppehåll gästar IFK Norrköping Grimsta i en rysare. Välkomna på söndag!

BPs laguppställning
Nichole Persson – Julia Olsson, Sara Olai, Elsa Karlsson, Wilma Wärulf, Filippa Wallén – Ellen Toivio, Ida Bengtsson (Alice Ahlberg 59), Fanny Hjelm Rönnlund, Saga Swedman (Klara Andrup 59) – Mathilda Johansson Prakt (Frida Thörnqvist 59)

Fakta OBOS Damallsvenskan, omg 16
BP – Hammarby IF 0-0 (0-0)
Mål:   BP: –   HIF: –
Varningar:  BP: Filippa Wallén  HIF: Eva Nyström
Domare: Eva Svärdsudd
Publik: 604