Dam: Ny seger mot Norrköping

Det blev en ny övertygande 3-1 seger för damerna i torsdagens träningsmatch mot IFK Norrköping.Matchhjälte blev inhopparen och nyförvärvet Tuva Ölvestad, som kom in tidigt i match ...

Det blev en ny övertygande 3-1 seger för damerna i torsdagens träningsmatch mot IFK Norrköping.
Matchhjälte blev inhopparen och nyförvärvet Tuva Ölvestad, som kom in tidigt i matchen och stod för två riktiga klassmål.

Klockan 15:00 sparkades torsdagens träningsmöte mot Peking igång hemma på Grimsta.
Matchen bjöd på offensiva omställningar från båda lagen under inledningen och lagens defensiv sattes på prov redan från start.

Efter drygt 20 minuters spel drabbas BP dock av tunga tapp. Både Fanny Hjelm Rönnlund och lagets stora anfallsstjärna Klara Andrup tvingas kliva av på grund av skadekänningar. In byttes istället nyförvärven Ellinor Johansson och 18-årige Tuva Ölvestad. Ölvestad behövde inte många minuter för att sätta sin prägel på matchen, utan redan i matchminut 24 stod hon för en enastående soloprestation och placerade in matchens första mål i krysset.

Ledningen varade dock inte särskilt länge. I matchens trettionde minut fick Norrköping ett farligt frisparksläge utanför straffområdet – som lagets tjugoåriga anfallstalang Wilma Leidhammar placerade in, efter en styrning direkt in i mål.

Minuter efter Norrköpings kvittering gör BP mål på nytt, den här gången genom Frida Thörnqvist, som vinner bollen i motståndarnas straffområde och kyligt placerar in 2-1.

I halvtid är ställningen fortsatt 2-1 till BP och man väljer att göra ett tredje byte, där Ellen Toivio ersätter Julia Olsson. I matchminut 60 kommer det fjärde, där Emilia Hjertberg byter av målskytten Frida Thörnqvist.

Med tjugo minuter kvar att spela springer Vera Blom sig fri på vänsterflanken och spelar in till Tuva Ölvestad, som än en gång skjuter bollen högt upp i det vänstra krysset till 3-1 BP. Det resultatet står sig – och matchen slutar till slut med en seger med två bollar för rödsvart.

Nästa träningsmatch spelas lördag 2 mars klockan 13:00 mot Djurgårdens IF hemma på Grimsta.