DAM: Kristianstad för svåra

BP förlorade måndagens match mot Kristianstad med 4-1. Efter ännu en match med endast ett uddamålsunderläge i paus rann det iväg lite i andra halvlek; vi fick dock glädjas över et ...

BP förlorade måndagens match mot Kristianstad med 4-1. Efter ännu en match med endast ett uddamålsunderläge i paus rann det iväg lite i andra halvlek; vi fick dock glädjas över ett kanonmål från Ellen Toivio.

Text: Tore Kleist
(På bilden: Ellen Toivio, arkiv)

Än en gång åkte BP på ett tidigt baklängesmål (Alice Nilsson inne i ett ganska trångt straffområde) och än en gång höll man emot till paus. Bilden var sig ganska bekant från tidigare matcher: BP störde stundtals framgångsrikt högt upp i banan och skapade även en del bra anfall och hörnor. Bästa skottet kom från Ellen Toivio som dock hade lite dålig vinkel och Melina Loeck kunde styra undan. Det sagt, när hemmalaget kom fram kändes det oftare farligt. Tyvärr höll trenden från de senaste matcherna i sig och i andra halvlek fick BP det allt jobbigare att få tag i bollen. Det andra målet dröjde dock tjugo minuter och knappt tio minuter senare återkom hoppet för BP. Ellen Toivio spelades fram fint av Ida Bengtsson, drev framåt på kanten, vek in och smackade på med vänstern upp i närmaste krysset. Kvällens snyggaste mål! Tyvärr kom ännu ett baklängesmål bara fyra minuter senare och ett fjärde i slutminuterna; BP tappade delvis sina försvarspositioner i takt med att tiden gick och liksom mot Rosengård och Linköping blev förlusten till slut helt logisk.

BP kan glädjas åt en helt godkänd första timme och ett riktigt fint mål. Kul var det också att se Line Wessman hoppa in efter flera veckors frånvaro och därmed göra sin allsvenska debut. Vi kan även vara nöjda med att flera av bottenkonkurrenterna också förlorade och att det fortsätter vara en hård kamp runt strecken. Närmast väntar de viktiga matcherna mot KIF Örebro och Växjö; vi får hoppas att de för dagen sjuka Frida Boriero och Vera Blom då åter finns tillgängliga. Välkomna till Grimsta på söndag!

BPs laguppställning
Nichole Persson – Julia Olsson (Filippa Wallén 67), Sara Olai, Alice Ahlberg, Wilma Wärulf – Fanny Hjelm Rönnlund, Mathilda Johansson Prakt (Line Wessman 87), Ida Bengtsson – Ellen Toivio, Klara Andrup, Frida Thörnqvist (Saga Swedman 67)

Fakta OBOS Damallsvenskan, omg 7
Kristianstads DFF – BP 4-1 (1-0)
Mål:   KDFF: Alice Nilsson 13; Sheila Van den Bulk 66; Amanda Jacobsen Andradóttir 78; Evelyne Viens 87   BP: Ellen Toivio 74
Varningar:  KDFF: Emmie Alanen BP: –
Domare: Niklas Olsson