DAM: Inför Vittsjö på hemmaplan

Vi gör oss redo för tredje matchen på en vecka när vi öppnar midsommarveckan med match mot Vittsjö GIK hemma på Grimsta. Ett BP som jagar poäng ställs mot ett Vittsjö som kanske a ...

Vi gör oss redo för tredje matchen på en vecka när vi öppnar midsommarveckan med match mot Vittsjö GIK hemma på Grimsta. Ett BP som jagar poäng ställs mot ett Vittsjö som kanske aldrig varit bättre. En spännande match måndag 19 juni 19:00. Köp biljett på bp.ebiljett.nu.

BP kommer senast från spel mot Hammarby IF på bortaplan. 1-1 i paus blev till slut 4-1 för det grönvita hemmalaget. På förhand kanske ett väntat resultat, men BP ”var med i matchen” hela vägen och det var individuell klass hos enskilda spelare i Hammarby som vägde över för hemmalaget. I BP saknades Alice Ahlberg med en mindre känning, det är oklart om det blir spel redan denna måndag eller om det skjuts till kommande match. Noterbart är att Saga Swedman gjorde ett riktigt fint mål och med två mål på de tre senaste matcherna får hon ses som den formstarkaste spelare i vårt rödsvarta lag. I BP är ingen spelare avstängd, närmast är Ida Bengtsson som noterats för två gula kort hittills.

Det är andra gången vi möter Vittsjö i år. I och med denna match vänder serien och vi kliver in i den andra halvan av OBOS Damallsvenskan. I förra mötet blev det seger med 2-0 för Vittsjö på sin då provisoriska hemmaplan i Hässleholm.

Motstånd
Vittsjö GIK kommer från en riktigt stark 3-1-seger hemma mot Piteå, en match avgjorde med tre snabba mål i den andra halvleken. I tabellen parkerar laget på sjunde plats och är klart närmare toppen än att råka bli indragen i någon bottenstrid. På den senaste nio matcherna har de faktiskt bara en förlust vilket, utan en jättenära granskning, nog kan ses som det bästa Vittsjö har presterat på högsta nivå.

Hanna Ekengren har gjort fem av lagets mål och är med det bästa målskytt i laget. Rutinerade Clara Markstedt är avstängd och saknas därför på Grimsta denna måndag.