DAM: Inför IFK Norrköping – BP

DAM: Inför IFK Norrköping – BP

Share

DAM: Inför IFK Norrköping – BP

BP längtar fortfarande efter årets första trepoängare i OBOS Damallsvenskan. På söndag eftermiddag är det bortamatch mot IFK Norrköping och BPs rutinerade mittfältare Fanny Hjelm ...

BP längtar fortfarande efter årets första trepoängare i OBOS Damallsvenskan. På söndag eftermiddag är det bortamatch mot IFK Norrköping och BPs rutinerade mittfältare Fanny Hjelm Rönnlund tror på seger.

Text: Tore Kleist
Foto: Erik Bjernulf
(På bild: Fanny Hjelm Rönnlund)

– Det är en svår utmaning att möta Norrköping; de är ett fysiska och tuffa och har fått en bra start på säsongen. Jag tycker ändå att vi är ett spelskickligare lag och om vi vågar spela vårt spel, är disciplinerade och står upp i duellerna kommer vi att ta med oss tre poäng hem!
För egen del, hur har det varit att komma in i laget första säsongen?
– Det har varit enkelt, det är ett härligt gäng med mycket kvalitet. Jag hade lite problem med en ljumske på försäsongen, men nu tycker jag att att jag är i bra form.
Du har gott om allsvensk rutin från Umeå och Hammarby, hur ser du på utvecklingen av kvaliteten i högsta serien?
– Jag gjorde mina första säsong redan 2011 och då var Damallsvenskan en av världens bästa ligor med flera av de bästa spelarna. Konkurrensmässigt har vi blivit passerade och många spelar hellre i andra länder. Dock tycker jag att utvecklingen av fotbollen kvalitetsmässigt och taktiskt även märks hos oss.

Motståndarna
IFK Norrköping bildades 1897 och fotbollsverksamheten ryms nu i en egen förening som efter en del omstruktureringar de senaste åren även innefattar damfotbollen. De senaste årens satsning gav en elfteplats i debutsäsongen i Elitettan 2021 och förra året kom man tvåa vilket ledde till allsvensk debut i år. Efter en fin start har man nu gått poänglösa från fem matcher, men det har varit knappa förluster mot starka lag.

Matchen streamas liksom alla matcher i serien av Viaplay. För löpande resultatredovisning hänvisas till fotbollsförbundets hemsida eller appen ”Min fotboll”.

BPs matchtrupp
1 Nichole Persson (mv), 20 Nadine Allard (mv), 3 Julia Olsson, 5 Wilma Wärulf, 7 Sara Olai, 8 Alice Ahlberg, 9 Line Wessman, 10 Mathilda Johansson Prakt, 11 Ellen Toivio, 13 Klara Andrup, 14 Frida Thörnqvist, 15 Elsa Karlsson, 16 Fanny Hjelm Rönnlund, 17 Saga Swedman, 18 Ida Bengtsson, 22 Ebba Hjalmarsson, 24 Filippa Wallén, 27 Frida Boriero

OBOS Damallsvenskan, omgång 10
IFK Norrköping – BP
Söndag 28 maj kl 13.00
Platinumcars Arena, Södra Promenaden/ Ektorpsgatan, Norrköping