DAM: Inför BP – Kristianstads DFF

DAM: Inför BP – Kristianstads DFF

Share

DAM: Inför BP – Kristianstads DFF

BP har hemmamatch i OBOS Damallsvenskan för första gången på över en månad på söndag eftermiddag. Det är förstås fullt fokus på att följa upp den starka insatsen mot Rosengård och ...

BP har hemmamatch i OBOS Damallsvenskan för första gången på över en månad på söndag eftermiddag. Det är förstås fullt fokus på att följa upp den starka insatsen mot Rosengård och hoppas det kan ge poäng den här gången.

Text & foto: Tore Kleist
(På bilden: Wilma Wärulf)

I Malmö höll BP ledningen fram till sista tjugo minuterna av matchen mot Rosengård. Man hade då gjort en mycket stark taktisk prestation, där vi fick se ett disciplinerat försvarsspel kombinerat med giftiga omställningar. Motståndet är förvisso åter starkt, men kan man visa upp samma kvaliteter på söndag ska vi kunna hoppas på poäng. I vårens match mot Kristianstad blev det till slut en klar 4-1-förlust efter en ganska bra insats.

Daniel Gunnars rapporterar om ett gott truppläge och att siktet är inställt på tre poäng! En extra krydda är att Wilma Wärulf kommer hyllas för 100 tävlingsmatcher för BP.

Motståndarna
Kristianstads Damfotbollsförening har sina rötter i IFK Kristianstad och Wää IF (grundade 1899 resp. 1935) och har spelat i nuvarande form sedan 2006. Från 2008 och fram till i dag har man spelat i högsta divisionen med två tredjeplatser och en fjärdeplats som höjdpunkter. I år har resultaten varit mer ojämna och man ligger sexa, en bra bit efter guldstriden.

Välkomna till en spännande eftermiddag på Grimsta! Avspark klockan 13.00. Här är länk till biljettförsäljningen. Matchen streamas liksom alla matcher i serien av Viaplay. För löpande resultatredovisning hänvisas till fotbollsförbundets hemsida eller appen ”Min fotboll”.

BPs matchtrupp
1 Nichole Persson (mv), 30 Anna Koivunen (mv), 3 Julia Olsson, 5 Wilma Wärulf, 6 Sara Nordin, 7 Sara Olai, 8 Alice Ahlberg, 10 Mathilda Johansson Prakt, 11 Ellen Toivio, 12 Louise Lillbäck, 13 Klara Andrup, 14 Frida Thörnqvist, 15 Elsa Karlsson, 16 Fanny Hjelm Rönnlund, 17 Saga Swedman, 18 Ida Bengtsson, 19 Vera Blom, 24 Filippa Wallén

OBOS Damallsvenskan, omgång 21
BP – Kristianstads DFF
Söndag 1 oktober kl 13.00
Grimsta IP, Gulddragargränd, Vällingby