DAM: Fasta situationer fällde BP mot Hammarby

Halva serien är nu spelad i och med torsdagskvällens bortamatch mot Hammarby IF. BP klev in med respekt och spelade klokt med koll på de defensiva bitarna, efter förlusten mot Häc ...

Halva serien är nu spelad i och med torsdagskvällens bortamatch mot Hammarby IF. BP klev in med respekt och spelade klokt med koll på de defensiva bitarna, efter förlusten mot Häcken senast. Men Hammarby har farten uppe och vinner relativt komfortabelt med 4-1.

Det blir en kalldusch redan i tionde minuten. Ida Bengtsson ska bara bryta en passning rätt in i banan, men på något vis blir träffen på hennes ben på så vis att bollen dansar in bakom den egna backlinjen och där kommer Madelen Janogy springandes och fri med Nichole Persson gör hon 1-0 för Hammarby. Kort därefter visar Hammarby upp något slags klang-och-jubel-spel som dock inte resulterar i mål.

Istället ska BP kvittera. Ett tidigt inlägg skarvas ner av Mathilda Johansson Prakt och bollen landar hos Saga Swedman som tar ner bollen med ryggen mot mål, för en riktigt fin vändning med sulan och kan sätta 1-1 och sitt andra allsvenska mål för säsongen.

Vi håller det oavgjorda resultatet till halvtidspausen och håller bra koll defensivt med en för dagen nykomponerad fembackslinje för att stänga ner motståndarnas snabba spelare. Direkt efter paus ska det dock smälla, men det krävs en fast situation för att vi ska bli av med poängen vi hade. Efter en hörna kan Simone Boye stöta in bollen från nära håll.

BP visar upp att det finns flera fina kvalitéer, bland andra sticker Saga Swedman ut med en fin soloräd på vänsterkanten när hon trycker sig förbi tre motståndare, resultatet blev en hörna. Med tjugo minuter kvar går BP för att hitta en kvittering, men ytterligare en fast situation ska stänga matchen. Denna gång kan Sara Kanutte Fornes trycka in bollen när hon får stå alldeles för ensam rakt framför mål efter en hörna.

3-1 på tavlan och BP:s uppförsbacke är för stor, båda lagen gör dubbelbyten och matchen ändrar karaktär. Mot slutet kan Ellen Wangerheim fastställa slutresultatet när hon stöter in bollen med smalbenet efter ett inspel.

BP tar helg med fokus på måndagens uppgift – Vittsjö GIK hemma på Grimsta. Måndag 19 juni 19:00 – köp biljett via bp.ebiljett.nu.

OBOS Damallsvenskan
Hammarby IF – BP
4-1 (1-1)
Mål: HIF: Madelene Janogy, Ellen Wangerheim, Simone Boye, Sara Kanutte Fornes BP: Saga Swedman
Varningar: HIF: Eva Nyström