Christian Tiritiello klar för Fremad Amager

Christian Tiritiello klar för Fremad Amager

Share

Christian Tiritiello klar för Fremad Amager

Målvaktstränaren Christian Tiritiello lämnar sin roll i BP för att ansluta som målvaktstränare i danska Fremad Amager. Tiritiello lämnar BP inom kort. - Det känns helt rätt att ta ...

Målvaktstränaren Christian Tiritiello lämnar sin roll i BP för att ansluta som målvaktstränare i danska Fremad Amager. Tiritiello lämnar BP inom kort.
– Det känns helt rätt att ta den här chansen för att utvecklas i min roll, säger Tiritiello till hemsidan.

Text och foto: Peter Appelquist.

Tiritiello anslöt inför säsongen 2017 i en roll som dels innebär ansvaret för målvakterna i herrtruppen, men även ett övergripande ansvar för målvaktsträningen inom pojkakademin med fokus på de äldsta lagen.
– Tiden i BP har varit otroligt bra för min utveckling som målvaktstränare. Jag har även haft ansvar för akademin med flera ungdomslandslagsmålvakter, så det är en hög nivå på målvakterna i klubben.
– Vi har haft nya målvakter i herrtruppen varje år, förutom Rasmus som varit med från början. Det tar alltid tid att sätta sin prägel på varje individ och varje individ har sina förutsättningar. Det är en tvåvägskommunikation att göra det så bra som möjligt för varje spelare.

Tiden i BP avslutas inom kort och nästa utmaning blir alltså i Danmark dit Tiritiello flyttar med sambo och den nyfödda dottern.
– Det känns bra för både mig och familjen att få chans att komma närmare släkt och familj, eftersom jag är skåning.
– Dessutom är det roligt att komma till en ny liga. När öppningen kom så kände jag att det var dags att ta utmaningen, för att utvecklas själv.

I Fremad Amager återförenas Christian med Olof Mellberg och Azrudin Valentic som han jobbade med i BP under säsongen 2017.
– Fantastiskt att få återförenas med två tränare som har otroligt hög kompetens och som jag har jobbat med tidigare.

Tiritiello lämnar BP inom kort, exakt datum är ännu inte bestämt, men passa på att ta chansen att tacka Christian för hans arbete i samband med herrlagets träningar.
– Jag hoppas självklart att BP klarar det i år, att herrlaget hänger kvar är viktigt. Jag har full tilltro att truppen reder ut den svåra situation som laget hamnat i. BP är alldeles för bra för att vara i den här tabellpositionen.
– Jag vill tacka BP för den här tiden och alla kollegor jag har jobbat med genom åren här, men framförallt målvakterna i grupperna från Herr ner till P16. Det finns enormt duktiga målvakter i föreningen.

Manager Roberth Björknesjö.
– Christian har gjort ett fantastiskt arbete här i BP och jag vill verkligen tacka för det. Nu önskar vi Christian Varmt lycka till i den kommande utmaningen.
– Vi tittar just nu på ersättare i rollen som målvaktstränare och kommunicerar när det är klart.