Carl Starfelt klar för IFK Göteborg
Foto: Henke Råssmo

Carl Starfelt klar för IFK Göteborg

Share

Carl Starfelt klar för IFK Göteborg

Mittbacken Carl Starfelt lämnar BP efter säsongen för spel i IFK Göteborg. Starfelt har spenderat de fyra senaste säsongerna i BPs herrlag i Allsvenskan, Superettan, Division Ett o ...

Mittbacken Carl Starfelt lämnar BP efter säsongen för spel i IFK Göteborg. Starfelt har spenderat de fyra senaste säsongerna i BPs herrlag i Allsvenskan, Superettan, Division Ett och Europa League efter att ha kommit fram genom BPs framgångsrika akademi.

– Jag har varit i BP sen Knatteskolan och känner att det är dags att testa på en ny miljö, berättar Starfelt för IFBP.se

Starfelt kom upp som junior i BPs herrlag säsongen 2014. Efter att ha suttit på bänken under våren skedde debuten redan i premiären efter att Jacob Une Larsson blivit utvisad. Bland annat startade Starfelt i backlinjen på Stadio Olimpico i Turin när BP mötte Torino FC i kvalet till Europa League.
– För mig vore det fantastiskt att kunna ge tillbaka ett allsvenskt kontrakt till klubben som jag varit i sen jag började spela fotboll som knatte och som jag haft stora med- och motgångar med, säger Starfelt.
– Just nu ligger fokus på BP och avslutningen av Superettan.

Starfelt slutför sitt kontrakt och säsongen i BP. Efter säsongen går flytten till Göteborg och den nya hemmaplanen Gamla Ullevi.