BP:s nya anfallsvapen lovar mål

BP:s nya anfallsvapen lovar mål

Share

BP:s nya anfallsvapen lovar mål

Kristoffer Grauberg Lepik, 19, lyftes inför säsongen upp ifrån P19 till BP:s herrlag. Då klubben inte valde att värva in några nya anfallare utifrån kommer ett stort ansvar att lä ...

Kristoffer Grauberg Lepik, 19, lyftes inför säsongen upp ifrån P19 till BP:s herrlag. Då klubben inte valde att värva in några nya anfallare utifrån kommer ett stort ansvar att läggas på bland annat Grauberg Lepiks axlar. Nykomlingen saknar dock inget självförtroende:

”Jag är där uppe och gör mål, inget annat.” konstaterar Grauberg Lepik

Text och intervju: Philip Kämpe

Foto: Henke Råssmo

Kristoffer Grauberg Lepik är nu inne på sin andra sejour i BP och har nu tagit sig hela vägen upp till herrlaget. Första tiden i BP var mellan åldrarna 9 och 12. Efter en period i Täby FK återvände han till BP vid 17 års ålder, ett beslut som har visat sig lyckosamt för hans utveckling. Hösten 2018 dunkade Grauberg Lepik in 7 mål på 5 matcher i U17 Allsvenskans slutspelsserie och hösten därpå hittade han nätet 11 gånger på 12 matcher i U19 Allsvenskans slutspelsserie. Dessutom har blivit ordinarie i Estlands ungdomslag.

Varför kom du tillbaka till BP?

”Vi gjorde ett bra år med Täby sista året, vi vann U17 (Allsvenskan norra 2017). Och sen tyckte jag att framtiden i BP var ljusare än framtiden i Täby. Så BP och vi hade en dialog och sen kom vi överens om att jag kommer till BP och sen kom jag in till U17 direkt då.” berättar Grauberg Lepik.

Är det BP som klubb, att A-laget ger de unga chansen, var det de som lockade?

”Exakt, det var de jag var ute efter, A-lagsfotboll så tidigt som möjligt och sen även att BP:s akademier U17, U19 är bland de bästa i Sverige. Och det såg vi också första året i U17 och andra året i U19 att vi håller den nivån, bäst i Sverige.” säger Grauberg Lepik.

Hur har det varit att komma in i A-laget ifrån U19?

”Bra, från akademin känner man redan både spelarna och ledarstaben sen innan för att i akademin får man komma upp och träna då och då med A-laget och det gjorde jag under förra säsongen när jag var U19-spelare. Så man har bra koll och de känner än redan så det är ganska lätt att komma tillbaka.” säger Grauberg Lepik.

För de som inte sett dig spela, hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

”Jag är där uppe och gör mål, inget annat.” svarar Grauberg Lepik kort och gott med inget tvivel i rösten.

Vad är lagets förväntningar den här säsongen?

”Vi ska gå upp, det är inget annat. Vi ska gå upp till Superettan, det finns inget annat mål.” konstaterar han.

För dig själv, har du egna mål?

”Ta hem skytteligavinst och sen såklart att hjälpa BP komma tillbaka där vi egentligen borde vara i Superettan då.” svarar Grauberg Lepik självsäkert.

Ni har inte fått spela matcher på ett tag, hur redo är ni fysiskt?

”Vi är jätteredo, Shaun, Andreas, Peyman (naprapat), Palmar (fystränare) och alla i ledarstaben har hållit oss ganska vältränade sen vi började i januari. Vi har kört på hårt, vi hade en liten kort ledighet och sen nu känns det som att vi är hungrigare än alla andra, så vi är redo.” säger en spelsugen Grauberg Lepik inför den efterlängtade säsongsstarten.

BP:s herrar inleder säsongen nästa söndag den 14/6 borta mot IK Frej.