BP vinner igen i cupen – 2-0 hemma mot Dalkurd
Marko Nikolic firar 1-0 tillsammans med Bajram Ajeti. Foto: Erik Bjernulf

BP fortsätter på den inslagna cupvägen och följde under söndagen upp 2-0 mot Gefle med 2-0 mot Dalkurd FF hemma på Grimsta. Matchen blev spännande, men BP stod för en stabil presta ...

BP fortsätter på den inslagna cupvägen och följde under söndagen upp 2-0 mot Gefle med 2-0 mot Dalkurd FF hemma på Grimsta. Matchen blev spännande, men BP stod för en stabil prestation över hela planen och med ett mål i vardera halvlek var BP det bättre laget i matchen. I väntan på Malmö FFs möte med Gefle IF är BP fortsatt ledare av Grupp A.

BP satte högsta fart med en rejält hög press redan från start. Redan under de första spelminuterna var det nära att BP kunde stressa fram misstag från Dalkurds försvar, men utan att bollen letade sig in i mål. Ledningsmålet ska dock komma efter en halvtimme då BPs höga press ger frukt och Marko Nikolic kommer i duell med Demircan i Dalkurd-målet. Nikolic har ett steg tillgodo och petar bollen förbi målvakten och in i målet. 1-0 BP och Nikolic gör mål i första BP-matchen från start.

Efter målet fortsätter BP kämpa och kontrollerar matchens tempo. Dalkurd har svårt att komma till chanser, fräsmt tack vare ett stabilt och tryggt försvarsspel från BP. En gigant är David Ochieng som plockar bort Dalkurd-spelare, en efter en, när de försöker ta sig förbi.

Andra halvlek inleds med en ursinnig press från Dalkurd, BP räddas av starka ingripanden från Nikola Petric som står för flera kvalificerade räddningar.

BP reder ut Dalkurds press och tio minuter in i den andra halvleken ska BP utöka och fastställa slutresultatet. Markus Gustafsson slår hörnan som serverar Martin Rauschenberg helt öppet mål efter att Marko Nikolic och Bajram Ajeti effektivt tagit bort alla motståndare som stod i vägen. Det enda Rauschenberg behövde göra var att sätta pannan till.

Dalkurd, med en förlust redan noterad i gruppspel, är nu tvungna att satsa allt framåt. Det blir också en del oreda i BP, men Nikola Petric står för ytterligare starka ingripande de gånger då utespelarna inte får undan bollen. Sammantaget en stabil insats där BP säkrar tre nya poäng i Grupp A.

Nästa söndag, 4 mars, spelar BP mot Malmö FF. Oavsett resultat för Malmö, som under söndagskvällen ställs mot Gefle IF, så kommer det att bli en gruppfinal på Malmö IP. Mer om den matchen i veckan som kommer.