BP vinnare av SEF Trophy 2021

BP vinnare av SEF Trophy 2021

Share

BP vinnare av SEF Trophy 2021

SEF Trophy är en turnering som anordnas årligen för landets bästa P15-lag. I förra veckan var BP nere i Norrköping och plockade hem guldet efter seger på straffar mot IFK Göteborg ...

SEF Trophy är en turnering som anordnas årligen för landets bästa P15-lag. I förra veckan var BP nere i Norrköping och plockade hem guldet efter seger på straffar mot IFK Göteborg.

Text: Philip Kämpe
Foto: Unicoach

Under hela förra veckan spelades SEF Trophy i Norrköping. Turneringen anordnades av Svensk Elitfotboll tillsammans med IFK Norrköping. Turneringen är till för Sveriges bästa P15-lag vilket i år innebar 2006-kullen. År 2019 vann BP turneringen och i år blev det guld igen.

BP deltog i turneringen i stort sett med spelare från klubbens U16-lag och tränarduon Anders Bååth och Martin Falkeborn. BP lottades in i Grupp A tillsammans med AFC Eskilstuna, Halmstads BK och Kalmar FF. BP gick segrande ur gruppen med tre segrar; 3-0 mot AFC Eskilstuna, 3-0 mot Halmstads BK och 1-0 mot Kalmar FF.

I åttondelsfinalen ställdes BP mot GAIS, där blev det seger med 4-2. I kvartsfinalen blev det en 2-1-seger mot Lunds BK och i semifinalen vann BP mot Hammarby med 1-0.

I finalen stod IFK Göteborg för motståndet. BP tog tidigt ledningen genom Hampus Nielsen som ångade fram och slog in ledningsmålet. Göteborg kvitterade dock kort därefter på en straffspark. Resten av matchen bjöd på inga fler mål och finalen gick därmed till straffläggning. Där visade båda lagen prov på nerv och kyligt straffskytte. Inte förrän i den sjunde straffomgången avgjordes det när IFK Göteborg sköt sin straff utanför.

BP vann därmed SEF Trophy 2021 och våra 06:or kan kalla sig själva Sveriges bästa P15-lag.

Stort grattis till alla spelare och ledare!