BP utslaget ur Svenska Cupen efter förlust med uddamålet

BP slutar på andra plats i Grupp 5 av Svenska Cupen Herr efter att under lördagen förlorat med 1-0 mot BK Häcken på bortaplan. BP stod upp bra defensivt, men lyckades inte förvalt ...

BP slutar på andra plats i Grupp 5 av Svenska Cupen Herr efter att under lördagen förlorat med 1-0 mot BK Häcken på bortaplan. BP stod upp bra defensivt, men lyckades inte förvalta sina chanser.

Text: Peter Appelquist Foto: Erik Bjernulf

BP klev in i matchen med vetskapen om att seger var ett måste för att vinna gruppen och därmed avancera till kvartsfinal. BK Häcken har en erkänt stark offensiv och de två tidigare gruppmatcherna stänkt in 10 mål. BP var beredda, sjönk lägre än vi är vana att se laget, men skötte defensiven riktigt bra och släppte inte till för farliga chanser.

Under första halvlek tvingas BP tyvärr byta, en dryg halvtimme in i matchen kliver Philip Hellquist av och ersätts av Isac Lidberg. Lidberg tvingas även han byta en bit in i andra halvlek, då ersätter Adam Gradén.

BP ligger tätt och bevakar Häckens anfall. Med kvarten kvar försöker BP satsa offensivt med att byta in Albin Linnér mot Samuel Svenlén. Försöket slår dock tillbaka direkt så Alexander Jeremejeff nyttjar dålig kommunikation i BP-försvaret och ensam med Rasmus Emanuelsson ger han hemmalaget ledningen. 1-0 och BP måste satsa allt framåt för att skapa de två mål som krävs för seger.

Anstormningen lyckas inte, BP förlorar med 1-0 och är därmed utslaget. Nästa match som spelas blir därmed en träningsmatch mot IK Frej lördag 9 mars 14.30 hemma på Grimsta.