BP tillsätter utredning inom ungdomsverksamheten

BP tillsätter utredning inom ungdomsverksamheten

Share

BP tillsätter utredning inom ungdomsverksamheten

På ett extra styrelsemöte igår kväll beslutade styrelsen i IF Brommapojkarna att tillsätta en utredning inom ungdomsfotbollen. Styrelsen har både i media och i direktkontakt me ...

På ett extra styrelsemöte igår kväll beslutade styrelsen i IF Brommapojkarna att tillsätta en utredning inom ungdomsfotbollen.

Styrelsen har både i media och i direktkontakt med flera ledare tagit del av missnöje inom vår ungdomsverksamhet. Det är för oss uppenbart att vi som förening har brustit i hanteringen och uppföljningen av vår ungdomsverksamhet. Styrelsen har därför beslutat att tillsätta en utredning av hur ungdomsfotbollen följer klubbens värdegrund och våra riktlinjer som anges i BP-mallen.

Utredningen kommer att ledas av BP:s nya klubbdirektör Peter Kleve, som tillträde sin tjänst förra månaden. Till sin hjälp kommer Peter tillsätta en särskild arbetsgrupp med både interna och externa personer. Det kommer vara ett stort arbete som ges tid och resurser för att identifiera och gå till botten med de brister och problem som finns och hur dessa kan lösas. Utredningen ska vara styrelsen tillhanda senast den 30 september.

Ordförande Manfred Aronsson kommenterar:
”Under hösten fick vi i styrelsen indikationer på att delar av ungdomsverksamheten inte fungerade på det sätt vi önskar. Vi hade en dialog internt om situationen inför 2022 och satte detta som vår högsta prioritet när vi i vintras rekryterade vår nya klubbdirektör. Med facit i hand så borde vi agerat snabbare och mer kraftfullt. Vi beklagar detta och vill med denna utredning få en detaljerad bild av de brister som finns inom vår ungdomsverksamhet, så att vi kan sjösätta tydliga och kraftiga förbättringsåtgärder.  Det känns tryggt att ge detta uppdrag till Peter Kleve som har över 20 års erfarenhet av ungdomsfotboll, både inom breddfotboll och elitförberedande verksamhet.”

Styrelsen IF Brommapojkarna
2022-05-11