BP storsatsar på breddverksamheten – från en till fyra sportchefer

BP storsatsar på breddverksamheten – från en till fyra sportchefer

Share

BP storsatsar på breddverksamheten – från en till fyra sportchefer

BP:s vision är att vara den ledande ungdomsföreningen inom svensk fotboll. Den breda barn- och ungdomsverksamheten ska erbjuda glädje, gemenskap och personlig utveckling utifrån v ...

BP:s vision är att vara den ledande ungdomsföreningen inom svensk fotboll. Den breda barn- och ungdomsverksamheten ska erbjuda glädje, gemenskap och personlig utveckling utifrån var och ens förutsättningar och ambition.  

BP:s verksamhet består till största del av breddverksamhet som föreningen nu vill vidareutveckla. Detta genom att dela upp den i fyra olika åldersblock, där varje block får en ansvarig sportchef. Syftet med omorganisationen är att ge mer stöd till föreningens ca. 700 ideella ledare och öka tydligheten i kommunikation och ansvar.

– Jag tillträdde som klubbdirektör i BP för tre veckor sedan, redan från start så fick jag tydliga direktiv från styrelsen, att se över hur vi kan öka vårt stöd och support till våra breddlag, säger Peter Kleve, Klubbdirektör BP. 

– Det ska bli väldigt kul och inspirerade att få vara med på denna satsning, vilket blir den historiskt största satsningen på breddverksamheten inom klubben. Den viktigast uppgiften våra sportchefer kommer att ha är att vara ute på fotbollsplanerna och där ute stötta och ligga nära våra ideella föräldraledare, det är en fin mix av erfarenhet och kompetens på våra sportchefer som ska kvalitetssäkra verksamheten, fortsätter Kleve.

Pojkar och flickor 13–19 år     9v9 & 11v11                       Janne Sandberg

Pojkar och flickor 10–12 år     7v7                                     Anders Hermanson

Pojkar och flickor 7–9 år          5v5                                     Linus Johansson 

Pojkar och flickor 6–7 år          Knatteskola                        Tommy Söderström 

Linus Johansson: är utbildad i USA inom sport management och har erfarenhet som fotbollstränare.
Anders Hermanson: är utbildad på tränarprogrammet vid GIH och deltagit i fler forskningsstudier kring idrottsligt lärande. Anders startade sin fotbollsresa som ungdomsspelare i klubben 1978. Anders verkar även idag som tränarutbildare på förbundet.
Janne Sandberg: har högsta tränarutbildningen UEFA Pro och lång erfarenhet som tränare från ungdom till Superettannivå. Janne har även erfarenhet som sportchef inom breddverksamhet. Även Janne är aktiv tränarutbildare hos förbundet.
Tommy Söderström: som inte behöver någon närmre presentation efter sina snart 40 års erfarenhet av ungdomsfotboll i BP. Redan nästa vecka finns sportcheferna på plats och inom kort kommer de bjuda in ledarna till informationsmöten i respektive åldersblock.

Denna satsning på breddverksamheten frigör även tid för både Jackie Bachteler och Tommy Söderström att lägga mer tid på verksamheten i Akademin, utvecklingslagen och våra future team.