BP söker Värdegrundsansvarig

BP söker Värdegrundsansvarig

Share

BP söker Värdegrundsansvarig

BP är Europas största fotbollsförening där vårt värdegrundsarbete är en central del av det dagliga arbetet. Vi är en hybridorganisation med både anställda och ett stort antal idee ...

BP är Europas största fotbollsförening där vårt värdegrundsarbete är en central del av det dagliga arbetet. Vi är en hybridorganisation med både anställda och ett stort antal ideella ledare.

Vi har under flera år bedrivit ett strategiskt arbete kring jämställd resursfördelning där vi kommit långt, bland annat med lansering av världens första jämställda sponsring. Vi önskar nu ta ytterligare steg inom det arbetet. Tjänsten har därför en tydlig inriktning mot jämställdhet och mångfald och består främst i att driva och säkerställa att klubbens värdegrunds- & jämställdhetsarbete bedrivs utifrån beslutade riktlinjer. I ditt uppdrag kommer du även arbeta med HR-relaterade frågor och bedriva utbildning kring jämställdhet & inkluderingsfrågor i föreningen.

Tjänsten kommer att utformas kontinuerligt inom ramen för den operativa avdelningen beroende på verksamhetens behov och gällande riktlinjer. Tjänsten omfattar 50-75% och anställningsform kan diskuteras. Tjänsten kommer att ske i nära samverkan med klubbdirektören.

  I din roll kommer du bland annat arbeta med att:

  • Ansvara för värdegrundsarbetet i BP
  • Utforma arbetssätt där värdegrundsarbetet blir synligt
  • Utformning och uppföljning av BP:s HR-policies
  • Driva löpande HR-arbete
  • Genomföra utbildningar i jämställdhet
  • Vara delaktig i utvecklingsarbetet kring jämställd sponsring
  • Ansvara för information kring värdegrund till medlemmar

Vi erbjuder: Ett stimulerande och omväxlande arbete med eget ansvar där du är ett viktigt stöd till verksamheten och är en central roll i föreningen och dess ledningsgrupp.  I BP får du en flexibel och energirik arbetsplats med engagerade kollegor, mängder av ideella ledare och spelare i ditt kontaktnät, vårdnadshavare och omvärld som kunder och närhet till fotbollsplanen.

Vi söker: En person som är drivande, strukturerad och har ett öppet sinne för att tänka i nya banor. Du är lösningsorienterad och tycker om att både samarbeta med och leda andra. Du har en förmåga att arbeta självständigt men givetvis är du också en lagspelare då det behövs! Du är kommunikativ och pedagogisk. Som person tror vi att du är nyfiken, orädd och drivande. Du har ett konsultativt förhållningssätt som präglas av ett professionellt och serviceinriktat bemötande. Komplexiteten inom en fotbollsförening gör att du bör ha tålamod och uthållighet samt uppskatta utmaningen att hantera utmaningar vi kan ställas inför.

Kvalifikationer: Akademisk examen inom pedagogik, genus, HR eller annan för uppdraget relevant utbildning. Gärna med erfarenhet och fördjupad kompetens inom jämställdhet och mångfald samt ideell sektor. Tjänstens anställningsform kan diskuteras och provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde sker enligt överenskommelse. Placering är på BPs Sportkontor vid Grimsta IP. Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Klicka här för att komma till ansökan