BP satsar på flickmålvakter

BP satsar på flickmålvakter

Share

BP satsar på flickmålvakter

Vår nya sportchef på flicksidan Jackie Bachteler har börjat sätta sin prägel på verksamheten. En av hennes första satsningar blir nu på flickmålvakter. Foto: Per Schwab – Al ...

Vår nya sportchef på flicksidan Jackie Bachteler har börjat sätta sin prägel på verksamheten. En av hennes första satsningar blir nu på flickmålvakter.

Foto: Per Schwab

– Alla våra målvakter som vi redan har i klubben har massor utav potential och jag vill skapa en miljö som ger dem förutsättningar att utvecklas både på och utanför planen, säger Jackie Bachteler.

– Riktig målvaktsträning saknas både inom ungdomsfotbollen och på seniornivå i Sverige. Jag anser att det är vitalt och mycket viktigt att vi gör något åt detta. Därför jobbar vi för att skapa en miljö där målvakter har möjligheten att utvecklas till sin fulla potential, fortsätter Jackie.

– Jag vill skapa en ”Målvaktsunion” och visa att BP satsar stort på målvakter på flicksidan. Rent konkret innebär det att vi ska:

  • Göra målvaktspositionen prestigefylld. Det är prestige och speciellt att vara målvakt.
  • Skapa en uppdaterad utveckling- och träningsplan för målvakter.
  • Specialiserad och konstant målvaktsträning två gånger i veckan med olika målvaktstränare. Alexander Lundin som spelar i herrlaget kommer träna målvakterna varje torsdag och Denise Koorevaar som tränar tjejerna på måndagar. Sedan har vi Mathias Hallbygård som fortsätter träna målvakterna i Dam och Dam-U fyra gånger i veckan.
  • Ge en känsla av gemenskap av att tillhöra en grupp målvakter inom klubben. Det är alldeles för ofta målvakter lämnas utanför och endast används som bollplank i skottövningar.
  • Bli den ledande målvaktsklubben/akademin, först i Stockholm, sedan i Sverige och sedan i Norden.

I klippet nedan se Jackie Bachteler prata om satsningen. Dessutom intervjuas klubbens målvaktstränare på flicksidan; Mathias Hallbygård, Alexander Lundin och Denise Koorevaar.