BP reste till Uppsala och tog sjätte raka segern

BP fortsätter att vara svårstoppade och har nu tagit sex raka segrar i serien, samt att man har tio seriematcher i rad utan förlust. Oscar Pettersson och Richie Omorowa stod för m ...

BP fortsätter att vara svårstoppade och har nu tagit sex raka segrar i serien, samt att man har tio seriematcher i rad utan förlust. Oscar Pettersson och Richie Omorowa stod för målen när Dalkurd FF besegrades med 2-0 under måndagskvällen på Studenternas i Uppsala.

Det var toppen mot botten som möttes på Studenternas under måndagskvällen när BP (2:a) skulle försöka att förlänga sin förlustfria svit i Superettan mot Dalkurd (15:e).

Jämfört med den senaste serieomgången valde BP att göra två förändringar i startelvan. Theo Bergvall & Alexander Abrahamsson fick strykas från matchtruppen, och ersattes av Monir Jelassi samt Robin Frej.

BP startade matchen i ett högt tempo och där man redan efter några få minuters spel hade kommit fram till en handfull chanser som mycket väl hade kunnat resultera i minst ett mål framåt. BP:s ledningsmål dröjde dock något och kom istället halvvägs in i den första halvleken efter att duon Vasic & Pettersson samarbetat fint i straffområdet. Nikola Vasic fick en passning in i straffområdet från högerkanten och som han på ett tillslag sedan satte tillbaka i planen till en framstormande Oscar Pettersson som sköt in 1-0 till BP med ett pressat vristskott.

BP fortsatte därefter att underhålla försvaret i Dalkurd och man kom till en mängd skottlägen både innan- och utanför straffområdet, men där de flesta avsluten fick se sig blockade såväl omedvetet som medvetet av motståndarförsvaret. Resultatet 1-0 stod sig därför halvleken ut.

Den andra halvleken svängde mestadels fram och tillbaka. BP borde ha avgjort matchen ett flertal gånger, men man hade svårt med den sista skärpan i avsluten för dagen. Dalkurd hade å sin sida bland annat en stolpträff som tillkom efter att en frispark utifrån styrts via BP-muren och som sedan gått i utsidan av stolpen.

Matchens avslutande minuter präglades av mycket kamp innanför de kritade linjerna, men trots lite darr på ribban i vissa lägen, kunde BP relativt oproblematiskt hålla nollan intakt bakåt. Sett till antalet målchanser och avslut, kan man dock tycka att BP borde ha punkterat matchen långt tidigare.

I slutet av matchen blev det lite stökigt på planen. Först fick Gustav Sandberg Magnusson en ful armbåge i ryggen av en Dalkurd-spelare efter att bollen varit ur spel, men som domarkvartetten måste ha missat eftersom att motståndarspelaren endast blev tilldelad ett gult kort. Bara någon minut senare blev sedan Kerfala Cissoko utvisad efter att han delat ut en armbåge i ansiktet på Robin Frej i samband med en nickduell.

Med en man mer på planen satte sedan BP spiken i kistan. Richie Omorowa vann bollen högt upp på offensiv planhalva i den 93:e minuten, petade bollen till Samuel Leach Holm precis intill och fick sedan tillbaka bollen som han därefter placerade till vänster om målvakten.

När slutvisslan ljöd kunde vi förkunna att BP hade tagit sin sjätte raka seger i Superettan och den tionde raka seriematchen utan förlust.

I nästa match väntar Landskrona BoIS på hemmaplan. Matchen spelas kl. 13:00 nu på lördag den 10 september på Grimsta IP.

Dalkurd FF – BP 0-1 (0-2)
0-1 (23’) Oscar Pettersson
0-2 (90+3’) Richie Omorowa

Domare: Peiman Simani (Finland)
Publik: 512
Varningar: (Dalkurd FF): Marwan Baze, Abbas Mohamad, Rassa Rahmani. (BP): Oscar Krusnell, Wilmer Odefalk.
Utvisningar: (Dalkurd FF): Kerfala Cissoko.

BP:s laguppställning:
Jonas Olsson – Monir Jelassi, Robin Frej, Amadeus Sögaard, Oscar Krusnell – Gustav Sandberg Magnusson, Samuel Leach Holm, Wilmer Odefalk – Oscar Pettersson (Nicklas Maripuu 63′), Nikola Vasic, Marijan Cosic (Richie Omorowa 82′)