BP påbörjar satsning inom e-sport

BP påbörjar satsning inom e-sport

Share

BP påbörjar satsning inom e-sport

Europas största fotbollsklubb går nu in i e-sporten. I år kickar vi igång "BP E-sports Academy" med e-sporten FIFA som första spel i satsningen. Föranmäl ditt intresse nu för chan ...

Europas största fotbollsklubb går nu in i e-sporten. I år kickar vi igång ”BP E-sports Academy” med e-sporten FIFA som första spel i satsningen. Föranmäl ditt intresse nu för chansen att representera BP i globala FIFA-tävlingar eller bli rekryterad till det svenska e-sportlandslaget.

Text: Philip Kämpe

E-sport fortsätter att växa i rasande takt med fotbollsspelet FIFA som en av de största spelen. TV-spelet FIFA är mycket populärt och vi vet att många av våra egna spelare, allt från de yngsta åldrarna hela vägen upp till seniorerna kör och älskar spelet. Därför startar BP nu upp ”BP E-sports Academy” där du kan gå med och bli medlem för att sedan representera BP i TV-spelet FIFA.

Som akademimedlem kommer du att bli en officiell FIFA-spelare för BP (”FIFA Player for BP”). Du kommer då bli analyserad, rankad, tränad och inbjuden till onlinecuper och turneringar. Med målet att få äran att representera BP i världens största FIFA-tävlingar och därtill chansen att bli rekryterad till svenska landslaget i FIFA. 

”BP E-sport Academy” beräknas att kicka igång med start i januari 2021, du kan föranmäla ditt intresse redan nu för att gå med i Europas första och största FIFA-akademi via denna länk; https://bpe.pluck.gg.
Notera att man inte behöver vara medlem eller spelare i BP (fotbollsföreningen) för att gå med. ”BP E-sports Academy” är öppet för alla.

Denna satsning är ett samarbete med företaget Pluck som kommer att administrera hela satsningen. Läs mer om dem på deras hemsida: https://pluck.gg

Ni kan läsa mer om de större officiella FIFAE tävlingarna här:https://www.fifa.gg/how-to-play