BP med tio man grämer missade lägen i kryssmatch mot Sollentuna

Trots att BP spelade mer än halva matchen med en man mindre så var det BP som var närmast att avgöra i slutminuterna mot Sollentuna FK. Att BP kommer ifrån matchen med ett 1-1-res ...

Trots att BP spelade mer än halva matchen med en man mindre så var det BP som var närmast att avgöra i slutminuterna mot Sollentuna FK. Att BP kommer ifrån matchen med ett 1-1-resultatet får trots allt ses som positivt med tanke på det numerära underläget, men säkerligen lär man vara besvikna att man inte fick med sig en seger.

Gästerna Sollentuna inledde matchen piggt och redan efter någon minut hade man en boll i nät efter ett fint anfall med väggspel. Målet blev dock avvinkat för offside. Sollentuna fortsatte att kombinera sig fram i matchinledningen och offensivt hade man flera tekniskt skickliga spelare som skapade huvudbry för BP-försvaret. Dida Rashidi var närmast man att ge Sollentuna ledningen men hans fräcka lobbavslut från distans tog i ribbans överkant.

BP vaknade dock till efter ramträffen och började förlägga spelet på Sollentunas planhalva. Man skapade även ett par bra lägen, först när Jesper Ceesay slog in ett perfekt inlägg till Oskar Nordlund som tyvärr inte fick rätt riktning på bollen. Därefter Alexander Nilsson som fick ett fint skottläge centralt utanför för straffområdet men avslutet drog dessvärre iväg utanför stolpen.

I den 39:e minuten var dock olyckan framme för BP. Ett nedtryckt Sollentuna skickade upp en lång boll till anfallaren Charbel Ceylan som tog sig in framför Ali Suljic. De bådas ben krokade ihop och Suljic fällde Ceylan någon meter utanför straffområdet. Röda kortet plockades upp och det var inte så mycket att klaga över.

BP valde direkt att sänka sin utgångsposition och lagkapten Gustav Sandberg-Magnusson fick kliva ned som mittback bredvid Samuel Svenlén. På tilläggstiden av den första halvleken var det dock BP som tog ledningen. Oskar Fallenius lyckades suga in bollen inne i straffområdet, vända om, och därefter få iväg ett skott precis innanför stolpen. Halvtidsresultatet var därmed 1-0 till BP.

Ledningen varade dock inte länge för BP då Sollentuna direkt i den andra halvleken kvitterade. Daniel Söderberg lämnades omarkerad framför målet och kunde på ett inspel från höger slå in 1-1. Situationen såg då tuff ut för BP då ett Sollentuna med momentum tryckte på. Alexander Lundin behövde dock bara göra ett ordentligt ingripande när han slängde sig till höger för att rädda ett skott från Taha Ali. Annars var det ett kompakt BP-försvar som helt stängde igen.

De riktiga farliga målchanserna uppstod istället framför Sollentunas mål då BP flertalet gånger ställde om effektivt. Närmast att avgöra blev Philip Haglund som tyvärr inte lyckades hålla ned sitt avslut på ett inlägg från Cameron Streete. 1-1 blev alltså slutresultatet och BP tappar tyvärr två poäng till Vasalund som ser ut att säkra seriesegern. BP får lägga fokus på andraplats som innebär kvalspel.

Nästa match för BP är den 3/10 oktober borta mot IF Karlstad.