BP laddar för kvalet till Elitettan

BP laddar för kvalet till Elitettan

Share

BP laddar för kvalet till Elitettan

Efter serieseger i Division Ett Södra Svealand laddar BP nu för kvalet till Elitettan 2019. För motståndet står IK Rössö från Uddevalla som, liksom BP, vann sin Division Ett-serie ...

Efter serieseger i Division Ett Södra Svealand laddar BP nu för kvalet till Elitettan 2019. För motståndet står IK Rössö från Uddevalla som, liksom BP, vann sin Division Ett-serie i stor stil.
– Vi har kollat på flera av Rössös matcher och vi vet hur vi ska ta oss an utmaningen, säger Marcelo Fernandez, Huvudtränare i BP.

Seriesegern säkrades efter 3-1 mot Sätra SK på bortaplan i mitten av september. Segern var BPs nionde raka i serien och BPs spel har utvecklats under hela året.
– Sett över säsongen har prestationerna blivit mer och mer stabila för varje match, berättar Marcelo Fernandez.
– Spelaromsättningen i Division Ett är stor, men vi har lyckats behålla merparten av truppen och kunnat jobba in vår metodik och hur vi tar oss an matcherna.

Starkt bidragande till de många segrarna är en stabil defensiv där Nichole Persson håller koll som målvakt, tillsammans med ett mittbackspar i Felicia Thörngren och Alexsandra Lobanova som stängt igen vid flera matcher. Framåt har Michelle Rojas Flores tryckt in 18 mål i serien, flest av alla spelare i Division Ett Södra Svealand.
– Vi är starka över hela planen och är redo för kvalet, säger Marcelo Fernandez.
– Vi ska ta oss an matcherna med en stor portion ödmjukhet. Vi har dock en stark tro på oss själva. Vi har en tydlig plan på hur vi ska ta oss an matcherna mot Rössö. Nu väntar några dagars förberedelse innan första matchen

Kvalet till Elitettan avgörs i ett dubbelmöte. BP inleder på bortaplan 14 oktober 14.00 på Rimnersvallen i Uddevalla. Den avgörande returmatchen spelas på Grimsta lördag 20 oktober 13.00. Vinnaren av dubbelmötet spelar i Elitettan 2019.