BP kryssade mot Örebro Syrianska

Trots ett stort spelövertag fick BP bara med sig en poäng mot Örebro Syrianska under onsdagskvällen. Men det kunde blivit noll poäng om inte lagkapten Sandberg-Magnusson fick in k ...

Trots ett stort spelövertag fick BP bara med sig en poäng mot Örebro Syrianska under onsdagskvällen. Men det kunde blivit noll poäng om inte lagkapten Sandberg-Magnusson fick in kvitteringen till 2-2 med matchens sista spark.

I och med matchens sena avsparkstid igår började resultaten från andra matcher i serien trilla in. Ett antal av dem gick i BP:s fördel vilket innebar att BP hade ett ypperligt läge att göra avtryck i tabellen. Dessvärre gick matchen inte som BP hoppades.

BP började visserligen matchen urstarkt och Örebro Syrianska fick knappt nudda bollen i matchinledningen. En drös målchanser skapades där den vassaste föll till Albin Linnér som tyvärr lyfte bollen över ribban. Även Alexander Nilsson fick ett fint skottläge precis utanför straffområdet men hans avslut gick strax utanför.

Mitt i den första halvleken blev däremot Axel Wallenborg skadad. Efter att ha blivit fälld föll han olyckligt och hans axel gick ur led. Avbrottet i spelet plus att en egen spelare fick bäras ut på bår gjorde att BP förlorade sitt momentum men man fortsatte föra spelet. För Wallenborgs del lär han bli borta ett par matcher även om axeln kunde sättas tillbaka redan på Grimsta. När BP:s läkarteam tyckte att ambulansen dröjde för länge satte de själva Wallenborgs axel på plats nere i omklädningsrummet.

Precis innan halvtidsvilan lyckades Örebro Syrianska till slut få bollen nära BP:s mål. Efter en tilltrasslad situation inne i straffområdet råkade en BP-spelare sätta krokben på gästernas anfallare. På den efterföljande straffen slog Linus Lamu in bollen och Örebro Syrianska gick in till pausvilan med en 0-1-ledning.

I den andra halvleken valde Örebro Syrianska förutsägbart att köra ut spelarbussen och parkera den framför eget mål. BP försökte kombinera sig förbi med väggspel på ett tillslag och var nära att komma igenom. Men i den 62:a minuten fick Ali Suljic bollen minst 35 meter ifrån målet. Med samtliga motståndare mellan honom och målet valde Suljic att skjuta. Bollen gick rakt i krysset via stolpen och säsongens snyggaste mål på Grimsta var gjort.

Efter kvitteringen tryckte BP på för ett ledningsmål men man skapade inte riktigt några tydliga målchanser. Istället i den 85:e matchminuten kontrade gästerna blixtsnabbt och anfallaren Ebrima Jaiteh kom fri. Jaiteh såg möjligtvis ut att han tappat balansen i skottskedet men han lyckades ändå snubbla in bollen i mål.

En ordentlig kalldusch för BP som dock mentalt ställde om direkt och började jaga en kvittering. När matchen hade nått den 94:e minuten lyfte Suljic in en boll i straffområdet. Philip Haglund vann duellen i luftrummet och nickade ner bollen till lagkapten Gustav Sandberg-Magnusson som med en tå stötte in bollen till 2-2. Målet blev även matchens sista spark.

BP ligger kvar på en tredjeplats i tabellen då man tog sig förbi IFK Haninge men blev passerade av IF Sylvia. I nästa omgång ställs BP borta mot IF Sylvia där en vinnare skulle ta greppet om kvalplatsen. Matchen spelas söndag den 11/10 kl. 13:00.

BP – Örebro Syrianska IF
2-2 (0-1): 0-1 Linus Lamu 44´(str), 1-1 Ali Suljic 62´, 1-2 Ebrima Jaiteh 85´, 2-2 Gustav Sandberg-Magnusson 90+4´

BP:s laguppställning
Lundin – Glasberg (Nordlund), Suljic, Svenlén, Wallenborg (Streete) – Sandberg-Magnusson (K), Gustafsson (Faraj), Haglund – Nilsson, Linnér (Helg), Fallenius