BP körde över Dalkurd på Grimsta

BP bjöd på en riktig målfest hemma på Grimsta under lördagen när man såg till att besegra Dalkurd FF med klara 5-0. Oscar Pettersson, Marijan Cosic och Samuel Leach Holm noterades ...

BP bjöd på en riktig målfest hemma på Grimsta under lördagen när man såg till att besegra Dalkurd FF med klara 5-0. Oscar Pettersson, Marijan Cosic och Samuel Leach Holm noterades för varsitt mål, men sedan satte Dalkurd olyckligt nog även två bollar i eget nät.

Det var ett revanschsuget BP som kom till spel mot Dalkurd efter att man åkt på förlust i omgången innan. Alexander Abrahamsson fick chansen från start som mittback för första gången i Superettan sedan han anslöt till BP och efter att ha haft lite skadeproblem under våren.

Matchen var bara någon minut gammal när Dalkurd hade en gyllene möjlighet att spräcka målnollan. En slarvigt slagen hemåtpassning av BP gav Andreas Katsantonis ett friläge, men Alexander Abrahamsson var på tårna och hann jaga ikapp Dalkurd-anfallaren. Bollen spelades dock sedan snett-inåt-bakåt till Arian Kabashi som avslutade med ett hårt direktskott, men Jonas Olsson fick visa prov på blixtsnabba reflexer och lyckades styra undan bollen i tid.

Därefter var det BP som hade både spelet och målchanserna för hela slanten. Tio minuter in i matchen kom också första målet. Samuel Leach Holm avlossade bössan från distans, ett skott som Dalkurds målvakt tvingades släppa retur på och där Oscar Pettersson var påpassligt framme och kunde trycka upp bollen i nättaket. Hans sjunde mål för säsongen.

Fem minuter senare var det dags igen. Oscar Krusnell slog en direkt passning framåt i banan till Marijan Cosic och som i kontringsläge vek in från vänster, och därmed även lurade Dalkurds försvarare att han skulle avsluta i det bortre hörnet, men för att sedan istället skjuta ett lågt skott i mål vid den första stolpen.

Strax innan halvtidspausen utökade BP sedan sin ledning till både 3-0 och 4-0. Först var det Oscar Pettersson som slog ett inlägg från vänster ämnat för Nikola Vasic vid den bortre stolpen, men där Dalkurd-försvaren Sigitas Olberkis istället olyckligt nog nickade bollen i eget mål. Ett fåtal minuter senare var det sedan Gustav Sandberg Magnusson som serverades ett fint läge vid straffpunkten. Hans skott var dock på vägen utanför, men bollen ändrade riktning på vägen fram efter att ha tagit på samma oturliga Dalkurd-spelare och ställde då motståndarnas målvakt Bobby Allain.

Drygt tio minuter in i den andra halvleken var målfesten igång på nytt när BP anföll med en snabb kontring via högerkanten. Oscar Pettersson hittade Samuel Leach Holm i djupled med en genomskärare och som i sin tur inte gjorde någon besviken med sitt avslut som han sköt både hårt och högt i mål.

Under den resterande delen av matchen fortsatte BP att skapa oreda framåt och man var inte långt ifrån att kunna utöka sin ledning ytterligare vid flera tillfällen. Slutsiffrorna stannade dock vid 5-0 och BP kunde därmed inkassera tre nya poäng hemma på Grimsta.

För BP väntar nu tio dagar innan man får dra på sig matchtröjan nästa gång. BP reser då till Göteborg för att ta sig an Örgryte IS på Gamla Ullevi den 19 juli kl. 19:00.

BP-Dalkurd FF 5-0 (4-0)
1-0 (10’) Oscar Pettersson
2-0 (15’) Marijan Cosic
3-0 (42’) Självmål
4-0 (45+3’) Självmål
5-0 (56’) Samuel Leach Holm

Domare: Per Melin
Publik: 430
Varningar: (BP): Nicklas Maripuu, Richie Omorowa. (Dalkurd): Stefan Wolf, Arash Motaraghebjafarpour