BP klara för gruppspel i Svenska Cupen

Bollstanäs IP utgjorde scenen och division 1-laget Bollstanäs SK stod för motståndet när BP säkrade avancemang till gruppspelet i Svenska Cupen. Maddy Talbot stängde butiken och D ...

Bollstanäs IP utgjorde scenen och division 1-laget Bollstanäs SK stod för motståndet när BP säkrade avancemang till gruppspelet i Svenska Cupen. Maddy Talbot stängde butiken och Daniella Famili, Saga Swedman och Filippa Wallén bidrog med varsitt mål i 0-3-segern. I matchen fick vi också se sex stycken debutanter för BP på nationell tävlingsnivå. Alva Lind och Amanda Luxenburg som båda är födda 07, Ellen Michelsson, 06, Vera blom och Engla Söderkvist, 05, samt Sofia Norrby, 04.

BP satte tonen från start och pressade Bollstanäs högt vilket gav utdelning nästan omedelbart. Redan i den andra matchminuten hittade Jennifer Sjösten fram till Daniella Famili inne i straffområdet som kunde trycka dit 0-1. Drömstart, men det skulle bli ännu bättre. Drygt 10 minuter senare slog Mathilda Johansson Prakt ett inlägg från högerkanten. Bollen seglade över hemmalagets målvakt och försvarare innan den mötte Saga Swedman på bortre stolpen som behärskat nickade in 0-2.

BP kontrollerade första halvleken väl och hade flera lägen att utöka ledningen men målet var inte stort nog och avsluten smet strax utanför. När Bollstanäs väl hade bollen fick de bra fart på den men BP försvarade disciplinerat och släppte inte in hemmalaget i några farliga ytor. Visst fick Maddy Talbot i BP-målet stå för några ingripanden men hon prövades först ordentligt i den andra halvleken.

BP kom ut starkt i andra halvlek och majoriteten av spelet ägde rum på hemmalagets planhalva. Men till skillnad från starten på första halvleken hittade bollen inte nätmaskerna. Lägena fanns men avsluten fortsatte gå över och bredvid. I den 57:e matchminuten skapade sig BP ett riktigt bra läge att utöka ledningen. Jennifer Sjösten vände bort sin markering på mittplan och frispelade Mathilda Johansson Prakt som tyvärr inte fick iväg ett ordentligt avslut.

Istället för utökad BP-ledning blixtrade Bollstanäs till i matchminut 58’. De gulgrön-klädda bjöd på fint kombinationsspel på mittplan som renderade i ett friläge för deras Áróra Sóley Johnsson. Maddy Talbot var snabbt ute och fick precis en hand på det låga avslutet och avvärjde faran. Strax därpå ställdes de mot varandra igen i en liknande situation med liknande utfall. Sóley Johnsson fri, men Talbot stod för ett förstaklassigt målvaktsingripande.

I 67:e matchminuten kom, vad det kändes som, spiken i kistan. BP:s Jennifer Sjösten rundade Bollstanäs målvakt men hakades samtidigt upp och tappade balansen i situationen. Filippa Wallén snappade istället upp bollen och avslutade jobbet genom att rulla in 0-3 i öppet mål vilket också blev slutresultatet.

I och med segern säkrade BP en plats till gruppspelet i Svenska Cupen som startar våren 2023.

Härnäst väntar match i OBOS Damallsvenskan när Djurgårdens IF gästar Grimsta IP, söndag 18/9 kl. 13.00. Köp din biljett här https://bp.ebiljett.nu/.