BP hämtade upp underläge mot Skövde AIK

För andra matchen i rad hamnade BP i ett flermålsunderläge. Hemma mot Skövde AIK lyckades dock BP rädda en poäng genom två mål i den andra halvleken. Målskyttar blev Oscar Petters ...

För andra matchen i rad hamnade BP i ett flermålsunderläge. Hemma mot Skövde AIK lyckades dock BP rädda en poäng genom två mål i den andra halvleken. Målskyttar blev Oscar Pettersson och Rodin Deprem.

Det gick snett tidigt för BP i Superettans tredje omgång när nykomlingskollegan Skövde AIK var på besök. Redan i den 8:e matchminuten hamnade herrarna i underläge när bortalagets Villiam Granath var starkast på bortre stolpen och kunde nicka in 0-1.

Gästerna från Västergötland fick därmed matchen precis dit de ville. Med det tidiga ledningsmålet lät Skövde BP hålla i bollen samtidigt som man hotade med kontringar och fasta situationer. Framförallt vid en fast situation fick Alexander Lundin i BP-målet göra en svettig räddning när han stoppade bollen på mållinjen. Framåt var BP inte ofarliga och skapade ett par fina lägen. Närmast i den första halvleken var Nikola Vasic vars styrning tippades precis över ribban av Skövdes målvakt.

BP fick därefter en mardrömsstart på den andra halvleken när Skövde kunde göra 0-2 genom Jack Cooper Love. Just där och då såg det tungt ut för BP.

Men en stund senare kom en viktig reducering för BP som gav liv till matchen igen. Det var Monir Jelassi som transporterade bollen hela vägen ned till kortlinjen varpå han serverade Oscar Pettersson som slog in 1-2 otagbart. Jakten fortsatte därefter och nära kom bland annat Nikola Vasic med en cykelspark.

Kvitteringen skulle dock komma till slut. I den 89:e minuten kunde Wilmer Odefalk hitta fram till inhopparen Rodin Deprem som satte dit 2-2. BP kom sedan retsamt nära ett matchvinnande mål i sista minuten men uppoffrande försvarsspel från Skövde förhindrade bollen från att gå in.

Slutresultatet på Grimsta skrevs därmed till 2-2 och BP tog sin fjärde poäng för året. Nästa match för BP är på bortaplan på söndag när man beger sig till IK Brage.

Superettan: Omgång 3
BP – Skövde AIK
2-2 (0-1): 0-1 Villiam Granath 8′, 0-2 Jack Cooper Love 50′, 1-2 Oscar Pettersson 60′, 2-2 Rodin Deprem 89′.

BP:s laguppställning
Lundin – Jelassi (Deprem), Frej, Almqvist, Sögaard (Rashidi) – Maripuu (Cosic) – Pettersson (Zlotnik), Sandberg-Magnusson, Leach Holm, Odefalk – Vasic. Ej inbytta: Olsson, Nissen, Tesfai.