BP enkelt vidare i Svenska Cupen

På onsdagskvällen klev BP in i Svenska Cupen mot Division 2-laget Tyresö FF. Det slutade med en stabil 6-0-seger och BP är därmed vidare till den andra omgången. Text: Philip K ...

Det var ett BP som ställde ett starkt lag på banan på Tyresövallen i den första omgången av Svenska Cupen. Det var tydligt att man tog uppgiften på största allvar och att man inte underskattade motståndarna Tyresö FF.

Det var dock hemmalaget Tyresö som redan efter någon minut fick ett jätteläge. På ett inspel från höger drog dock den fristående Tyresöanfallaren bollen utanför. Det blev egentligen det enda läget på hela matchen för hemmalaget och Alexander Lundin i BP-målet fick därmed en lugn afton.

Matchens frontfigur blev Samuel Leach Holm, det var även han som inledde målskyttet efter drygt tio minuter. Det var ”Nisse” Wallenberg som sköt ett skott som Samuel styrde in under målvakten som gav BP ledningen med 0-1. BP fick sedan hjälp med att dubbla sin ledning bara några minuter senare när en Tyresöspelare styrde in en hörna i egen målbur.

Inom loppet av tio minuter träffade Samuel Leach Holm stolpen två gånger, båda gångerna på frispark från 35 meter. Trean kom dock till slut och då var det Samuel som stod för framspelningen. Målskytten blev Omar Faraj som distinkt slog in bollen lågt vid stolpen. Även 0-4 kom innan pausvilan och återigen var det Samuel som stod för assisten. Denna gång serverade han Christer Gustafsson som läckert skruvade in bollen med vänsterfoten.

I halvtid genomförde BP två byten där bland annat Wilmer Odefalk (född 2004) klev in på planen i sin A-lagsdebut. Wilmer var även nära att näta i sin debut men avslutet tog klockrent i ribban.

Omar Faraj blev matchens enda tvåmålsskytt när han styrde in 0-5 i nättaket på ett perfekt slaget inspel från vänster av Simon Helg. Likt Samuel Leach Holm skulle även Simon Helg göra två assist när han slog hörnan som ”Calle” Elfgren Nyström nickade in till 0-6 i slutminuterna.

0-6 blev slutresultatet och BP tog sig därmed vidare till den andra omgången av Svenska Cupen. Då kommer man lottas mot ett lag från antingen Allsvenskan eller Superettan.

BP återgår till spel i Ettan Norra till helgen. På lördag tar man emot Örebro Syrianska ”hemma” på Hammarby IP.

Tyresö FF – BP
0-6 (0-4): 0-1 Samuel Leach Holm 11’, 0-2 självmål 20’, 0-3 Omar Faraj 37’, 0-4 Christer Gustafsson 44’, 0-5 Omar Faraj 52’, 0-6 Carl Elfgren Nyström 85’.

BP:s laguppställning
Lundin – Sögaard, Elfgren Nyström, Frej (Jelassi), Bennarp – Ceesay (Sandberg-Magnusson) – Leach Holm (Krusnell), Gustafsson, Wallenberg (Odefalk), Helg – Faraj (Kanga).