BP avslutade säsongen med flaggan i topp
Foto: Bildbyrån

BP avslutade säsongen med flaggan i topp

Share

BP avslutade säsongen med flaggan i topp

Under lördagen såg BP till att avsluta säsongen på bästa möjligt sätt genom att vända ett tidigt underläge till seger med 3-1. Säsongen är härmed färdigspelad för herrlaget som sv ...

Under lördagen såg BP till att avsluta säsongen på bästa möjligt sätt genom att vända ett tidigt underläge till seger med 3-1. Säsongen är härmed färdigspelad för herrlaget som svarat för ett minst sagt imponerande år som nykomlingar i Superettan. Nästa seriematch blir i Allsvenskan 2023.

Inför matchen hade BP egentligen ingenting att spela för. Avancemanget till Allsvenskan var klart och seriesegern var säkrad efter resultatet i den förra omgången. Detta öppnade upp för ett antal förändringar i laguppställningen i lördagens möte med Örgryte IS. Hela fem förändringar genomfördes i BP-laget jämfört med matchen mot Trelleborgs FF. Alexander Lundin, Theo Bergvall, Wilmer Odefalk, Tim Söderström och Richie Omorowa bytte bänken mot startelvan, och där de två sistnämnda gjorde sin första startmatch för säsongen.

Till skillnad från BP som spelade utan press i matchen, så stod desto mer på spel för gästande Örgryte IS. De var tvungna att få med sig minst samma resultat i slutomgången som Jönköpings Södra IF för att undvika att behöva kvala sig kvar för att få stanna kvar i Superettan även nästa säsong. Det utbröt därför ett vilt jubel hos de tillresta motståndarsupportrarna när ÖIS gick upp i en tidig ledning redan i den tredje matchminuten. Oscar Krusnell halkade olyckligt samtidigt som han skulle slå en hemåtpassning till Alexander Lundin, bollen snappades upp av Nicklas Bärkroth som satte bollen mellan benen på en utrusande Lundin i målet. Bärkroth visade att släkten alltid är värst.

BP lät dock inte det tidiga baklängesmålet påverka deras ambitioner med matchen, utan man fortsatte att rulla bollen och skapa farliga chanser på klassiskt BP-vis. Efter dryga halvtimmen tvingades sedan Samuel Leach Holm tyvärr att utgå med skadekänning. På tilläggstid i den första halvleken kom slutligen den psykologiskt viktiga kvitteringen just innan halvtid genom Oscar Krusnell som frampassade av Wilmer Odefalk placerade in 1-1 med ett avslut längs marken intill den högra stolpen. Han tog därmed revansch på sig själv efter den olyckliga situationen som föranledde det tidiga baklängesmålet.

Efter halvtidspausen växlade BP sedan upp några nivåer och var det bättre laget från start till mål. I den 68:e minuten fick vi dessutom bevittna en debutant i Superettan för BP när 17-årige Ludwig Malachowski Thorell byttes in istället för Tim Söderström.

Bara någon minut därpå kom Oscar Pettersson runt på högerkanten och slog ett stenhårt inlägg in i boxen. Väl inne i straffområdet rensade ÖIS-försvararen bollen rakt på Philip Hellquist som med en portion tur kunde styra bollen i mål via stolpen. Hans totalt femte mål för säsongen.

Örgryte IS fick under den andra halvlekens gång veta att Jönköpings Södra IF hade tagit ledningen mot Örebro SK i sin match, vilket innebar att ÖIS i den stunden var tvungna att få till ett oavgjort resultat mot BP för att undvika kvalspel. De flyttade därför fram sina positioner på planen och lyckades sedermera att få en boll i nät, men som tyvärr för ÖIS:s del vinkades av för offside.

I och med motståndarnas försök till forcering i slutet av matchen, uppstod ett antal fina kontringslägen för BP. I den femte tilläggsminuten gick BP sedan ifrån till 3-1 efter att inhoppande Marijan Cosic spelat fram Oscar Pettersson framför mål. Målet satte spiken i kistan och BP avslutade därmed säsongen med en seger hemma på Grimsta IP.

Efter matchen hyllades laget av supportrarna och Oscar Pettersson fick även ta emot priset som ”Årets Pojke 2022” av Bromma Support som är supportrarnas pris. Målet och assisten från ”OP” i denna match såg även till att han vann poängligan i Superettan med sina totala 27 poäng (15 mål och 12 assist).

Nu ska batterierna laddas innan nästa säsong startar upp igen i början av januari och där det till våren sedan väntar spel i Allsvenskan för BP.

BP – Örgryte IS 3-1 (1-1)
0-1 (3’) Nicklas Bärkroth
1-1 (45+3’) Oscar Krusnell
2-1 (70’) Philip Hellquist
3-1 (90+5’) Oscar Pettersson

Domare: Oscar Johnson
Publik: 690
Varningar: (BP): Monir Jelassi. (Örgryte IS): Isak Dahlqvist, Viktor Lundberg.

BP:s laguppställning:
Alexander Lundin – Theo Bergvall (Monir Jelassi 83′), Alexander Abrahamsson, Amadeus Sögaard, Oscar Krusnell – Lucas Bergvall, Samuel Leach Holm (Philip Hellquist 33′), Wilmer Odefalk (Nikola Vasic 83′) – Oscar Pettersson, Richie Omorowa (Marijan Cosic 68′), Tim Söderström (Ludwig Malachowski Thorell 68′)