BP avslutade försäsongen med seger mot AIK

I den sista genomköraren innan seriepremiären ställdes BP mot allsvenska AIK. Trots underläge vände BP och vann matchen med 1-2 tack vare mål från Wilma Wärulf och Matilda Nildén. ...

Nästa helg släpps handbromsen när Elitettan sätts igång och på lördagen matchade BP för sista gången innan premiären. På Skytteholms IP gästade man allsvenska AIK i en träningsmatch som spelades i det udda formatet 3×25 minuter.

BP kom till start med fortfarande ett par spelare utanför truppen på grund av skador men även en del pjäser tillbaka jämfört med senaste matchen mot IFK Norrköping. Mest spännande var nog att Wilma Finnman gjorde sin första start för BP och tillsammans med Sara Eriksson ankrade de två 00-talisterna BP:s mittfält på ett stabilt sätt.

Den första 25-minutersperioden får ses som den mest händelserika i matchen. Först tog hemmalaget AIK ledningen efter nio minuter. Ema Paljevic var först på en lång boll bakom BP:s backlinje och kunde därpå lyfta bollen över Lovisa Koss i BP-målet. BP lyckades dock kvittera bara en stund senare på en fast situation. På en frispark från höger slog Wilma Wärulf in bollen som passerade samtliga spelare inne i straffområdet och letade sig in i det bortre hörnet.

Mittenperioden var lik matchen som helhet i att den var väldigt chansfattig. En eloge får ges till BP:s Maja Wiklander som för dagen vikarierade på ett positivt sätt som mittback i BP:s mittlås.

Matchen såg länge ut att sluta oavgjort men i slutminuterna fixade BP ett avgörande 1-2-mål och det var två stycken inhoppande 04:or som ordnade det. Sofia Norrby spelade fram Matilda Nildén som från en snäv vinkel ute till vänster hittade nätmaskorna med ett fint avslut. Matilda Nildén som verkligen har kommit igång här i slutet av försäsongen var en av flera spelare som under lördagen visade att de vill få speltid nästa helg.

– AIK saknade förvisso en del tongivande spelare men ändå skönt med en seger. Nu är det äntligen dags för tävlingsmatcher, säger sportchef Staffan Jacobsson.

BP avslutar därmed en resultatmässigt fin försäsong med en seger mot allsvenskt motstånd. Men resultaten på försäsongen ger inga extra pluspoäng när allvaret startar nästa helg. Elitettan 2021 inleds för BP på bortaplan i Värmland mot Mallbackens IF Sunne. Avspark kl. 15:00 söndagen 18/4.