BP återigen med maxbetyg i SEF:s akademicertifiering

BP återigen med maxbetyg i SEF:s akademicertifiering

Share

BP återigen med maxbetyg i SEF:s akademicertifiering

Svensk Elitfotboll (SEF) har publicerat resultatet för akademicertifieringen år 2021. BP tilldelas ännu en gång maxbetyget på fem stjärnor i certifieringen. Syftet med certifi ...

Svensk Elitfotboll (SEF) har publicerat resultatet för akademicertifieringen år 2021. BP tilldelas ännu en gång maxbetyget på fem stjärnor i certifieringen.

Syftet med certifieringen av klubbarna är bland annat att kvalitetssäkra klubbarnas arbete med spelarutbildning, att identifiera klubbarnas egna utvecklingsområden samt att framhålla vikten av ledarutbildning.

I certifieringen granskas följande verksamhetsområden:
A: Värdegrund och mål med akademin
B: Spelarutbildning
C: Ledarorganisation
D: Faciliteter
E: Skolsamverkan
F: Samarbete med andra klubbar
G: Sportsliga resultat av akademin

– Resultatet av certifieringen ger oss ett kvitto på att vi gör en hel del bra, men vi tittar enkom på oss själva och använder certifieringen som ett nyttigt verktyg för att stärka vår akademi på kort och lång sikt. Att vi trots åren i Ettan Norra fortsatt satsat och utvecklat akademin ser jag som ett ytterligare kvitto på att vi är på rätt väg och att vår akademi mår bra. Jag ser fram emot kommande säsong för BP:s akademi, säger Erik Engberg, Akademichef Pojk.

Läs mer om certifieringen här.

Text: Philip Kämpe
Foto: Magnus Andersson, Bildbyrån