BP åter segrare i 13 års-turneringen i Lomma
Foto: Poja Naderi

BP åter segrare i 13 års-turneringen i Lomma

Share

BP åter segrare i 13 års-turneringen i Lomma

Liksom 2017 är det BP som lyfter guldpokalen i det som kallas inofficiella SM för 13-åringar. Inbjudningsturneringen i Lomma lockar de bästa akademierna i landet och för andra året ...

Liksom 2017 är det BP som lyfter guldpokalen i det som kallas inofficiella SM för 13-åringar. Inbjudningsturneringen i Lomma lockar de bästa akademierna i landet och för andra året i följd ser vi alltså BP som segrare, i år med P05-1 som deltagare för de rödsvarta.

BP har vunnit turnering flest gånger av alla deltagande föreningar sedan turneringen instiftades 1975. Sexton lag deltar i turneringen med ett inledande gruppspel som följs av ett slutspelsgruppspel där vinnaren går fram till semifinal. Efter fler fina prestationer var BP framme i semifinal där det blev seger med 1-0 mot Karlslunds IF från Örebro. I finalen ställdes BP mot Rödeby AIF som är erkänt starka. I finalen visade BP upp en ny god prestation och säkrade guldet med en fin 2-0-seger. Faktum är att BP gick igenom turneringen utan att tappa poäng, idel segrar veckan igenom alltså.

Hemsidan gratulerar hela laget med spelare och tränarstab. Samtidigt skickar vi en extra tanke av uppskattning till föräldragruppen som ställde upp på ett fint sätt under veckan.