BP är Årets Unicoachklubb
Foto: Thomas Sedin

BP är Årets Unicoachklubb

Share

BP är Årets Unicoachklubb

För säsongen 2022 har vi utsetts till Årets Unicoachklubb. Utmärkelsen till Årets Unicoachklubb går till en förening som ska ha gjort ett gediget jobb i certifieringen – som ...

För säsongen 2022 har vi utsetts till Årets Unicoachklubb. Utmärkelsen till Årets Unicoachklubb går till en förening som ska ha gjort ett gediget jobb i certifieringen – som dessutom fått en ny kostym under 2022 – och därtill haft framgång på ett sportsligt plan.
– Det är självklart hedrade och väldigt roligt att få ett sånt här erkännande, säger Erik Nathorst Windahl, akademichef pojk.
– Alla som varit och är en del av BP och vår akademi ska känna stolthet över det arbete vi gör tillsammans. Vi ska förädla och fortsätta utveckla vår verksamhet. 

Priset för går till IF Brommapojkarna, med följande motivering:

“Under året har akademin varit under stark utveckling efter två tuffa år där A-laget spelat i Ettan. Klubben har utvecklat dokumentation i certifieringen samtidigt som man fortsätter att producera spelare både till eget A-lag och andra elitmiljöer i Sverige och internationellt.”

När resultatet av certifieringen presenterades på torsdagen fick BP fem stjärnor av sju möjliga, som nu är den nya måttstocken för akademierna inom svensk elitfotboll.

Fakta kring årets Unicoachpriser:
Utmärkelserna delas ut inom ramarna för Unicoachnätverket. Juryn består av Thomas Hasselgren och Svante Samuelsson, akademichefsutvecklare respektive sportchef på Svensk Elitfotboll, samt Anders Falk, sponsorchef på Unibet.

Utöver Årets Unicoachklubb delas även priser ut till Årets målvakt, back, mittfältare och forward samt Unicoach.

Tidigare pristagare, Årets Unicoachklubb:
2020: AIK
2021: IFK Norrköping