BP ångar på – stabil seger mot Dalkurd

För andra helgen i rad tog BP en 3-0-seger hemma på Grimsta. På lördagen besegrades Dalkurd tack vare mål från Rodin Deprem, Marijan Cosic och ett självmål. Text: Philip KämpeF ...

På lördagen tog BP emot serietrean Dalkurd hemma på Grimsta. En härlig toppmatch med publik lovade för en spännande match. BP inledde matchen fruktansvärt intensivt och redan första fem minutrarna hade BP tre bra lägen men utan utdelning.

I den 22:a minuten kom belöningen – efter en hörna från vänster skickade en liggandes Robin Frej bollen in framför mål där den studsade via ett Dalkurdknä in i mål och 1-0 till BP.

Hörna från vänster var segerreceptet för bara några minuter efter första målet skickade Marijan Cosic in en ny hörna varpå Rodin Deprem bröt sig loss och kunde nicka in 2-0.

BP gjorde även 3-0 i början av den andra halvleken genom Marijan Cosic. Samuel Leach Holm slog en boll i djupet mot Marijan som var hetare än sin motståndare, tog bollen, vek in och kunde placera in trean.

Kort efter BP:s tredje mål hade Dalkurd sin bästa chans i matchen när ett inspel från vänster styrdes via en BP-försvarare i stolpen. Annars var BP närmare att utöka ledningen. Framförallt såg återvändaren Philip Hellquist pigg ut och var nära att näta i sin återkomst.

Slutresultatet skrevs till 3-0 för andra helgen i rad efter förra veckans seger med samma resultat mot IF Sylvia. BP utökar därmed ledningen i toppen av Ettan Norra till nio poäng med tolv matcher kvar.

Nästa helg väntar Örebro Syrianska IF på bortaplan. Lördag 4/9, kl. 13:00.

BP – Dalkurd
3-0 (2-0): 1-0 Självmål 22′, 2-0 Rodin Deprem 27′, 3-0 Marijan Cosic 52′. Utv: Irfan Jasarevic 90+5′.

BP:s laguppställning
Olsson – Falkeborn (Sögaard), Frej, Suljic, Krusnell – Ceesay – Kanga (Jelassi), Sandberg-Magnusson, Leach Holm (Seger) , Cosic (Helg) – Deprem (Hellquist).