”I första hörnet, med bredsidan, lågt och hårt” – Ahmed Bonnah beskriver hur du ska göra mål

”I första hörnet, med bredsidan, lågt och hårt” – Ahmed Bonnah beskriver hur du ska göra mål

Share

”I första hörnet, med bredsidan, lågt och hårt” – Ahmed Bonnah beskriver hur du ska göra mål

Seniordebuten skedde i Svenska Cupen i augusti då BP tog sig förbi Friska Viljor FC i sista rundan innan gruppspelet. Under lördagen kom så även första seniormålet för Ahmed Bonnah ...

Seniordebuten skedde i Svenska Cupen i augusti då BP tog sig förbi Friska Viljor FC i sista rundan innan gruppspelet. Under lördagen kom så även första seniormålet för Ahmed Bonnah då han placerade in 1-1 mot Sollentuna.
– Omondi får bollen på vänsterkanten, driver ner till kortlinjen och spelar bollen snett bakåt, så skjuter jag i första hörnet med bredsidan, lågt och hårt, beskriver Bonnah själv målet.

Text: Peter Appelquist
Foto: Erik Bjernulf

Nytt år, många nya lagkamrater, men för Bonnah var även en hel del bekanta ansikten från U-truppen som kom till spel för BP mot Sollentuna FK i årets första match. BP lät 22 spelare få chansen och de unga ville självklart visa upp sig lite extra.
– Det var lite speciella omständigheter med varierande speltid och nytt lag, ny grupp. Men jag tycker vi gjorde det bra utifrån förutsättningarna. Vi jobbade på bra, kom in och slet, samtidigt som vi följde matchplanen på ett helt okej sätt, sammanfattar Bonnah prestationen.

Bonnah har främst matcher i U19 och U17-serierna på meritlistan, utöver ett gäng landskamper. På seniorsidan har han inte ställts mot så många motstånd, men gillade att spela mot Sollentuna.
– Det var väldigt kul att möta Sollentuna, jag blev positivt överraskad av kvalitén och deras sätt att spela, fysiken och hur samspelta de verkar vara så tidigt på säsongen. Var en rolig match att spela och det är alltid skönt att vinna fotbollsmatcher.
– För att vara så tidigt på säsongen, med många nya spelare och en helt ny grupp egentligen så tycker jag att vi gjorde det bra.

Se målet nedan

Läs mer

”Målvakten lägger sig tidigt, så jag lägger bara bollen till vänster om honom” Aron Sandén efter första seniormålet

Seger i första träningsmatchen efter vändning