Bojan Djordjic ny Individuell Tränare P16-P19

Bojan Djordjic ny Individuell Tränare P16-P19

Share

Bojan Djordjic ny Individuell Tränare P16-P19

Bojan Djordjic återvänder till BP och blir individuell tränare för spelare i BP:s P16-P19. Bojan Djordjic har sin fotbollsfostran i BP innan han som 17-åring köptes av engelska ...

Bojan Djordjic återvänder till BP och blir individuell tränare för spelare i BP:s P16-P19.

Bojan Djordjic har sin fotbollsfostran i BP innan han som 17-åring köptes av engelska Manchester United och blev BP:s första ungdomsproffs i Europa. Bojan kom till BP när han var 11 år gammal och under sin ungdomsår spelade han i BP P82-1 och P81-1. Som 15-åring gjorde Bojan debut i BP:s A-lag mot Djurgården på Stadshagens IP. Med A-laget spelade han i Divison 1 som var dagens motsvarighet till Superettan. Efter sin övergång till Manchester United och andra äventyr i Europa återvände Bojan till BP år 2012 för att föra upp klubben i Allsvenskan för att sedan året efter även hålla BP kvar i Allsvenskan.

Nu återvänder Bojan till föreningen igen, denna gång som tränare. Bojan började redan under hösten att hjälpa till kring BP:s Herr-U och nu är det klart att Bojan nästa år bli Individuell Tränare P16-P19.

Bojan kommer under nästa säsong att hålla individuella träningspass med spelare i BP:s P16-P19. Därmed kommer han följa både spelarna individuellt i match och träning samt laget som kollektiv. Bojan kommer därför att ha ett nära samarbete med tränarna i BP:s P16-P19.

– Jag är otroligt glad över att knyta till oss Bojan, som nu blir en viktig del i vår fortsatta satsning inom pojkakademin. Hans fotbollserfarenhet talar för sig själv, och hans starka personlighet smittar av sig på sin omgivning på ett motiverande sätt. Jag är helt säker på att vi kommer att förstärka nuläget hos våra spelare, både på och utanför planen tillsammans, säger Erik Engberg, Akademichef Pojk.

Bojan själv ser mycket fram emot sin nya roll i BP, både innanför och utanför linjerna:

Vad är det som lockar med just detta uppdrag som gör att du kommer tillbaka till BP?
– Jag har pratat med Erik (Engberg) om ordet ”talang”, ett utryck som jag tycker är missbrukat och som kan användas fel om unga spelare. Så det som lockar mest är att det är upp till oss med erfarenhet att hjälpa dessa unga killar och ge dem vägledning. Jag vill hjälpa dessa killar bli bättre fotbollsspelare men också bli bättre människor och bli tryggare i sig själva. Det handlar inte bara om vad du gör på plan men också vad du gör utanför, för att sedan hitta den perfekta kombinationen för att lyckas. Jag vill dela med mig för killarna av det jag gjorde rätt men även fel. Det här är en typ av mentorskap och jag vet att detta kommer bli riktigt bra, säger Bojan Djordjic.

Vad hoppas du kunna hjälpa killarna med, med dina erfarenheter från att slå sig in i ett seniorlag och flytta utomlands osv?
– Den här rollen passar mig perfekt eftersom mellan 15 och 18 års ålder var jag en av de främsta i min ålderskull, precis som alla de här killarna i klubben. Så jag hoppas killarna kan se sig själva i mig, och jag ser mig själv i dem. När man är uppe på toppen är det viktig att hålla rätt fokus och omge sig med rätt omgivning. Och sedan måste man fokusera på sig själv och inte kolla på vad andra gör. Alla utvecklas olika i olika takt, men alla har chansen att komma långt om de tar hand om sig själva och det blir min uppgift att få fram deras bästa sidor samt vara där i motgång, förklarar Bojan.

Text & bild: Philip Kämpe