Blomqvist inför slutspelshelg i F19  
Foto: Ronny Gutebrand

Blomqvist inför slutspelshelg i F19  

Share

Blomqvist inför slutspelshelg i F19  

F19 hemmaslog KIF Örebro i den sista omgången av Svenska Spel F19 Höstserie A och tog sig därmed till slutspel. BP inleder slutspelet med att möta Växjö DFF i semifinal, fredag 4/ ...

F19 hemmaslog KIF Örebro i den sista omgången av Svenska Spel F19 Höstserie A och tog sig därmed till slutspel. BP inleder slutspelet med att möta Växjö DFF i semifinal, fredag 4/11 på Hammarby IP. Beroende på resultatet i den matchen väntar sedan bronsmatch eller final på söndag 6/11, även den på Hammarby IP. Så här går tankarna hos huvudtränare Anders Blomqvist inför matchen mot Växjö och helgen i stort.

Foto: Ronny Gutebrand

Växjö DFF på fredag, vad är det för lag?  
– De är ett relativt fysiskt och storväxt lag. Släpper in väldigt få mål. De är duktiga på fasta situationer, både offensivt och defensivt. Det är också ett lag som har gjort en väldigt bra höst i förhållande till våren. De har en uppåtgående trend.  
 
Vad minns du från den senaste matchen mot Växjö?  
– Vi mötte dem väldigt nyligen, borta i Växjö. Den matchen slutade med seger för dem, 2-0. Det var en tät match mellan två bra lag med ganska få målchanser. Vi gjorde en bra match rent spelmässigt men fick inte riktigt till det i sista tredjedelen. Där behöver vi göra det bättre och ha lite mer tålamod för att kunna flytta fram fler spelare i planen. 
 
De andra lagen i slutspelet, FC Rosengård och Umeå IK, vad kan du säga om dem?  
– Bra lag. Vi vann mot Rosengård med 3-1 hemma på Grimsta tidigare i oktober. Umeå har vi spelat mot två gånger i år, förlust borta och kryss hemma. Rosengård vann den södra serien på våren, det är ju en fingervisning om att de är bra. Umeå kom trea i samma serie som vi, norra. Det kommer vara tufft oavsett vilket lag vi ställs mot.  

Vad kommer bli viktigt för att ni ska ta er hela vägen?  
– Det är hur vi lyckas med vårt försvarsspel. Får vi det att fungera på ett bra sätt kommer vi ha stor chans att vinna matcherna. Det i kombination med att vi har mer bollinnehav, mer tålamod med bollen och kan äga den under längre perioder. De sakerna kommer bli viktiga.  
 
Förbereder ni er på något särskilt sätt inför en helg som denna?  
– Eftersom vårt F17 tyvärr åkte ur slutspelet har vi helt kunnat fokusera på det här slutspelet, förra veckan och denna. Vi är strikt inriktade på matchen på fredag i första hand och matchen som följer efter det.  

Straffträning?  
– Självklart. Det är ju ingen förlängning så det går direkt till straffar vid ett likaresultat.

Läget i truppen?  
– Vi kommer ha den mest slagkraftiga F19-truppen som vi kan ha och som vi spelat med under året. Vi har samtliga spelare tillgängliga och alla är supertaggade. Spelarna var väldigt glada för vinsten mot Örebro och ser fram emot slutspelet jättemycket, speciellt med förra årets finalförlust mot Umeå i åtanke. Det finns en stor revanschlust.  
 
— 
 
Svenska Spel F19 Slutspel: semifinal  
Växjö DFF – BP  
Hammarby IP  
Fredag 4/11 kl. 15.30  
 
Kom och stötta laget på plats! Spelschema och tider för alla slutspelsmatcher hittar du här.  
 
Kan du inte vara på plats direktsänds samtliga matcher i slutspelet på Expressen Play Premium Max. Följ denna länk för att komma till sändningen och teckna abonnemang.