Åttonde raka segern – nu väntar seriefinal

BP hämtar hem åttonde raka segern i Division Ett och är fortsatt serieledare, fyra poäng före Sätra SK. Under söndagen blev det klara 4-0 mot DFK Värmbol efter tre mål i den första ...

BP hämtar hem åttonde raka segern i Division Ett och är fortsatt serieledare, fyra poäng före Sätra SK. Under söndagen blev det klara 4-0 mot DFK Värmbol efter tre mål i den första halvleken som stängde matchen tidigt.

Text: Peter Appelquist

– En dag på kontoret, inte mer. Vi gör fina mål, stundtals är vi bra, men ingen superinsats. Det viktigaste var att vi tog tre poäng.
Staffan Jacobssons sammanfattning av matchen är enkel och tydlig. BP gör sitt jobb mot ett Värmbol som i och med förlusten degraderas från Division Ett. För BP ser vi en effektiv första halvlek där Daniella Novakovic inleder målskyttet efter dryga kvarten spelad, fint framspelad av Michelle Rojas Flores. BP styr spelet och efter ytterligare en kvart ska BP utöka.

Elin Sjölander skriver in sig i målprotokollet efter att BP visat upp en strålande lagprestation och 2-0 är helt rättvist. Strax därefter går Michelle Rojas Flores upp i ensam skytteligaledning när hon stöter in sitt sjuttonde mål för säsongen fram till 3-0 för BP.

I andra halvlek slår BP av på takten, vilket inte är något som Staffan Jacobsson gillar.
– Lite så är det, vi slår av på takten och vi fattar sämre beslut som leder till att vi sätter varandra i dåliga lägen.

BP ska dock hålla undan och på tilläggstid kan Filippa Wallén sätta sitt första mål för säsongen och tre nya poäng säkras för de rödsvarta. Segern är den åttonde raka och serieledningen är fortsatt stabil. Tre omgångar återstår och kommande helg ställs BP mot Sätra SK, samma Sätra som jagar fyra poäng bakom i tabellen. En ren seriefinal där BP säkrar seriesegern vid seger mot Sätra. Avspark 14.00 lördag 22 september på Sätra IP.
– Vi är medvetna om förutsättningar sedan ganska länge, men det är såklart kul med en seriefinal, säger Staffan Jacobsson.

Division 1 Södra Svealand
DFK Värmbol – BP
0-4 (0-3)
Mål: Daniella Novakovic (17), Elin Sjölander (33), Michelle Rojas Flores (38), Filippa Wallén (90+1)
Domare: Omid Abdulla
Publik: ingen uppgift

BP:s laguppställning:
Nichole Persson – Rebecka Lundblad Roth, Alexsandra Lobanova, Felicia Thörngren, Filippa Wallén – Michaela Larsson (Emelie Joelsson 76), Fia Jonsson (Emelie Fonseca Johansson 87), Emilie Eriksson, Michelle Rojas Flores (Marie Segerholm 56) – Daniella Novaković – Elin Sjölander (Layet Valerie Carlson 76)