Äntligen 2-1 till BP

Äntligen 2-1 till BP

Share

Äntligen 2-1 till BP

BP vände och vann hemma på Grimsta och äntligen var det ett 2-1-resultat till rödsvart favör. Efter mål av Alexander Nilsson och Dusan Jajic i den andra halvleken så tar BP tre fi ...

BP vände och vann hemma på Grimsta och äntligen var det ett 2-1-resultat till rödsvart favör. Efter mål av Alexander Nilsson och Dusan Jajic i den andra halvleken så tar BP tre fina poäng med sig från lördagen på soliga Grimsta.

Text: Peter Appelquist Foto: Henke Råssmo

Det var kanske inte årets match vi fick se på Grimsta, men ack så skönt det är att se när BP kämpar, sliter och vänder på ett underläge. Efter en lugn inledning tar gästande Halmstads BK ledningen på sitt första avslut. Ett snabbt anfall avslutas av en frilöpande Gabriel Gudmundsson som inte har några problem att placera in 1-0 för det blåsvarta hallandslaget.

Första halvlek är sedan en ganska seg historia där båda lagen håller sina formationer, BP har klart mer boll men kommer till få avslut. Bsäta aktioner i första halvlek står kapten Fritiof Björkén för när han bryter fram centralt, förbi mängder av spelare innan han lämnar bollen till Philip Hellquist som kommer till avslut. Tyvärr skadar sig Marcus Hansson i slutet av första halvlek. Vi har i dagsläget ingen prognos för hur allvarlig skadan är.

0-1 i paus och Björknesjös lag har lite att tänka på. En tankeverksamhet som gav frukt, BP kommer ut heltaggat i andra halvlek och sätter full fart direkt. Det skapas chanser och tillslut ska kvitteringen sitta.

Ett fint anfall på vänsterkanten landar hos Billy Nordström som spelar bollen till Albin Linnér som slår den klassiska snett-inåt-bakåt där Alexander Nilsson sätter bollen ribba in, domaren blåser dock inte för mål direkt, men Nilsson är snabb att nicka in bollen i det öppna målet så det inte går att diskutera BP-målet. Kvitterat!

BP får gott om energi av målet och fortsätter skapa. En kort stund senare är det vänt och nu är det på högerkanten det händer. Eric Johana Omondi bryter in i banan och ser en Dusan Jajic som kommer i full fart, passningen från Omondi når Jajic perfekt och bollen sitter i första hörnet. 2-1!

Sedan väntar en lång sluttamp där Halmstad, självklart, flyttar fram positionerna och skapar oreda i BP-försvaret. Tacka då att vi har Rasmus Emanuelsson i målet, och hans lagkamrater som täcker upp då han själv inte hinner med. Med fem minuter kvar är det Billy Nordström som avstyr på mållinjen.

BP kan dock pusta ut. Det blir äntligen seger hemma på Grimsta!

Superettan
BP – Halmstads BK
2-1 (0-1)
Mål: BP: Alexander Nilsson, Dusan Jajic HBK: Gabriel Gudmundsson
Varningar: BP: Eric Johana Omondi, Rasmus Emanuelsson HBK: Erik Ahlstrand

BPs lag: Rasmus Emanuelsson – Fritiof Björkén, Ali Suljic, Oscar Pehrsson, Billy Nordström – Marus Hansson (Markus Gustafsson, 44), Adam Gradén, Albin Linnér (Isac Lidberg, 79) – Alexander Nilsson (Eric Johana Omondi, 72), Dusan Jajic, Philip Hellquist