Andra raka segern – Omondis fullträff avgjorde

BP räknar in tre nya poäng på kontot efter 1-0 mot Örebro SK på bortaplan. Segermålet kom med halvtimmen kvar att spela efter att Moustafa Zeidan brutit ett uppspel och serverat Er ...

BP räknar in tre nya poäng på kontot efter 1-0 mot Örebro SK på bortaplan. Segermålet kom med halvtimmen kvar att spela efter att Moustafa Zeidan brutit ett uppspel och serverat Eric Johana Omondi som avancerar fram i banan innan han avlossar ett tungt skott från 30 meter.

Text: Peter Appelquist

Chansmässigt innehåller den första halvleken varsin klar chans. Efter tio minuter rycker Omondi fram på högerkanten, avancerar längs kortlinjen och slår ett lågt inlägg längs med målet. Markus Gustafsson möter på bortre stolpen men avslutet tar klockrent i stolpen. Nära ledning för BP där, som fortsätter skapa några halvchanser under halvleken, särskilt efter farliga frisparkar från kanten med Moustafa Zeidan som frisparksläggare.

Hemmalaget Örebro var inte sämre i den första halvleken och vaskar fram flertalet hörnor. Ingen av hörnor ger dock Nikola Petric i BP-målet något att jobba med, kollegorna i rödsvart håller bollen undan. ÖSKs farligaste chans kommer med minuter kvar av den första halvleken då Ludvig Öhman räddar första, Petric andra och Gustav Sandberg Magnusson, som vanligt, blockerar det tredje avslutet innan BP kan skicka undan bollen.

I andra halvlek fortsätter det jämna spelet. Örebro har några farligheter innan det är BP som ska ta ledningen. Örebro ska inleda ett anfall, men Zeidan bryter en passning på mittlinjen och lämnar över bollen till Omondi som sätter fart. Omondi har med sig Kristján Flóki Finnbogason och de två utmanar två fallande ÖSK-försvarare. När alla väntar på att Omondi ska släppa bollen på den löpande Finnbogason tar han ett eget avslut. Avslutet är rykande, gör ånga av de tunga regndropparna över Behrn Arena och seglar in i mål, stolpe in. BP i ledning!

Den halvtimme som återstår av matchen blir en lektion i försvarsspel från BP. Örebro försöker, försöker och försöker igen. Nahir Besara kommer till ett bra läge, men skjuter utanför. En frisparksretur landar hos Johan Mårtensson som drar till, men utanför. Johan Bertilsson nickar över efter en hörna och tiden tickar på så skönt för alla med rödsvart hjärta.

BP håller undan och säkrar tre nya poäng och andra raka segern, samt årets första seger på bortaplan. Näst på tur står AIK som kommer till Grimsta söndag 19 augusti 17.30. Vi ses då.