Alice Ahlberg förlänger med BP
Foto: Erik Bjernulf

Alice Ahlberg förlänger med BP

Share

Alice Ahlberg förlänger med BP

Alice Ahlberg förlänger kontraktet med BP. Mittfältaren stod under sin och lagets allsvenska debutsäsong för en stark insats och belönades med priset Årets Överraskning när senior ...

Alice Ahlberg förlänger kontraktet med BP. Mittfältaren stod under sin och lagets allsvenska debutsäsong för en stark insats och belönades med priset Årets Överraskning när seniortrupperna firade säsongen.
– Alice var redan duktig men tog stora kliv under 2022 och var självklar i vår startelva, säger sportchef Staffan Jacobsson.

Den största delen av hennes fotbollsfostran fick Ahlberg i Boo FF som är hennes moderklubb. Säsongerna 2014 till 2018 spelade Alice 103 matcher och gjorde 47 mål för Boo FF:s damlag i Division 1 Södra Svealand. Säsongen 2018 kom Ahlberg tvåa i skytteligan med 17 mål på 19 matcher. Bara BP:s Michelle Rojas Flores gjorde fler. 2020 och 2021 spelade Ahlberg för Älvsjö AIK och på två år blev det 47 matcher i Elitettan med 12 mål på kontot.

I BP har det hittills blivit en säsong som avslutades med kvalseger mot IK Uppsala. I den andra kvalmatchen dunkade hon in den frispark som gav 1-0 i hemmamatchen och 2-0 totalt i kvalet. Under säsongen hann hon dessutom smälla in 4 straffmål och blev med det näst bästa målskytt i vårt lag. 
– Inte nog med att hennes defensiva egenskaper är viktiga för oss så har hon även en riktigt bra avslutningsfot, något vi fick se när hon gjorde viktiga mål för oss på fasta situationer, säger Staffan Jacobsson.