Alexsandra Lobanova lämnar BP
Foto: Erik Bjernulf

Alexsandra Lobanova lämnar BP

Share

Alexsandra Lobanova lämnar BP

Vice lagkapten och fostrad i BP, men nu är den gemensamma resan slut, för den här gången. Alexsandra Lobanova lämnar BP efter att kontraktet gått ut vid årsskiftet.– Vi har ”Lobby ...

Vice lagkapten och fostrad i BP, men nu är den gemensamma resan slut, för den här gången. Alexsandra Lobanova lämnar BP efter att kontraktet gått ut vid årsskiftet.
– Vi har ”Lobby” att tacka för mycket och det har varit härligt att se hennes utveckling, från Division Ett till Allsvenskan, säger sportchef Staffan Jacobsson. Hon har alltid gjort sitt bästa och aldrig klagat om hon hamnat utanför startelvan, utan bara jobbat hårdare. Nu ville Alex själv testa en ny utmaning som vi får önska lycka till på.
– Jag vill först och främst tacka BP för alla år, särskilt alla spelare och ledare, säger Lobanova. Jag har utvecklats både som person och fotbollsspelare. Min tid i BP har varit helt fantastisk och jag kommer alltid minnas när vi gick upp från Division Ett till Elitettan och sen till OBOS Damallsvenskan.
– Jag har fått minnen för livet och BP kommer alltid ha en plats i hjärta.

Alexsandra Lobanova har varit med på hela resan från Division Ett till OBOS Damallsvenskan, oftast till höger i backlinjen. Allra mest minnesvärt är nog ändå kvalet till Elitettan mot IK Rössö hösten 2018. Som 17-åring tog hon plats i mittförsvaret och stoppade exakt alla försök från IK Rössös klart äldre, längre och kanske även starkare anfallare. 

Nu väntar nya utmaningar för Lobanova.