Alexander Almqvist klar för BP

Alexander Almqvist klar för BP

Share

Alexander Almqvist klar för BP

BP värvar den 21-årige mittbacken Alexander Almqvist från FC Trollhättan. Alexander kommer från en säsong där han var en av Ettan Södras främsta försvarare. Den lovande mittbac ...

BP värvar den 21-årige mittbacken Alexander Almqvist från FC Trollhättan. Alexander kommer från en säsong där han var en av Ettan Södras främsta försvarare.

Den lovande mittbacken Alexander Almqvist ansluter inför BP:s återkomst i Superettan nästa år. Alexander imponerade stort som mittback i FC Trollhättan som till slut hamnade på en tredjeplats i Ettan Södra. Alexander startade 29 av 30 matcher denna säsong och lyckades även göra 2 mål. Trots att Alexander bara är 21 år ung så har han hunnit med 7 säsonger inom seniorfotbollen. Moderklubben är Trollhättans BoIS men seniordebuten kom 2015 i Skoftebyns IF. Även åren 2016-2018 tillbringade Alexander i Skoftebyns IF i Division 2. Inför 2019 flyttade Alexander till IK Oddevold i Ettan Södra och det året blev det 24 matcher när laget tyvärr åkte ur serien. Följande säsong följde Alexander med IK Oddevold ner innan han inför säsongen 2021 rekryterades till FC Trollhättan.

Alexander har skrivit på ett treårskontrakt med BP.

Du har en riktigt stark säsong bakom dig med FC Trollhättan. Vad gjorde att du kände att steget till BP och Superettan nu är det rätta för dig?
– BP är en stor klubb som är kända för att få fram och utveckla många unga spelare, samtidigt som det intrycket jag fick av föreningen var väldigt proffsigt så jag tror detta är rätt steg att ta, säger Alexander Almqvist.

Vad skulle du säga är dina styrkor som fotbollsspelare?
– Mina styrkor ligger mest i spelförståelsen skulle jag säga, jag är oftast på rätt plats och läser av spelet bra, sedan hoppas jag även nicka in några hörnor nästa år.

Vad ser du mest fram emot med kommande säsong?
– Jag tror det kommer bli kul med Svenska Cupen men också med väldigt många tajta matcher i Superettan, säger Alexander.

Peter Kisfaludy, Sportchef Herr, kommenterar värvningen:

– Vi är otroligt glada att Alexander väljer att skriva på för oss i BP då han var mycket eftertraktad på marknaden. Alexander är väldigt bra på att läsa spelet och är dominant i luftrummet. Han kommer tillföra bra stabilitet till vårt försvar, säger Peter Kisfaludy.

Text & bild: Philip Kämpe