Alexander Abrahamsson skriver på för BP

Alexander Abrahamsson skriver på för BP

Share

Alexander Abrahamsson skriver på för BP

Den 22-årige mittbacken Alexander Abrahamsson är klar för BP. Alexander kommer senast från Akropolis IF. Försvararen Alexander Abrhamsson, 22, är klar för BP och har skrivit på ...

Den 22-årige mittbacken Alexander Abrahamsson är klar för BP. Alexander kommer senast från Akropolis IF.

Försvararen Alexander Abrhamsson, 22, är klar för BP och har skrivit på ett tvåårsavtal med BP. Alexander började sin fotbollsresa i Unik FK från Uppsala. Därefter tillbringades några år i Sunnersta AIF innan han värvades till Djurgårdens ungdomsverksamhet. I Djurgården gick han sedan hela vägen upp till A-laget och på vägen noterades han för tre ungdomslandskamper för Sverige. I början av 2019 debuterade han i Djurgården i Svenska Cupen mot Hässleholms IF. Det blev tyvärr inga allsvenska matcher för Alexander under 2019 men han var avbytare 12 gånger under året när Djurgården vann SM-guld. Säsongen 2020 förstördes helt av skador och inför 2021 flyttade Alexander till Akropolis IF. I ”Akro” blev det 21 matcher i Superettan.

Nu flyttar Alexander till BP.

– BP är en fantastiskt fin klubb med en historik av att utbilda många duktiga spelare. Jag känner att jag är i ett skede i min karriär där jag skulle kunna utvecklas mycket i en sådan miljö och det tilltalade mig. Dessutom så verkar det vara grymt bra människor i både spelartruppen och i ledarstaben vilket har gett mig ett gott intryck, säger Alexander Abrahamsson.

Vad tycker du är dina främsta egenskaper som fotbollsspelare?
– Mina främsta egenskaper skulle jag säga är mitt passningsspel och driv med boll, säger Alexander.

Vad hoppas du uppnå på planen säsongen 2022?
– Jag hoppas kunna bidra med mina kvalitéer och komplettera de duktiga spelarna som redan finns i laget för att vinna så mycket matcher som möjligt för BP, säger Alexander Abrahamsson.

BP:s Sportchef Herr, Peter Kisfaludy om värvningen:

– Det känns väldigt bra att signera Alexander Abrahamsson som har varit en av Superettans absolut bästa mittbackar. Vi vet att det är flera andra klubbar som har jagat honom så det känns väldigt bra, säger Peter Kisfaludy, Sportchef Herr.

Text: Philip Kämpe
Foto: Bildbyrån