Akademinyheter #3

Akademinyheter #3

Share

Akademinyheter #3

Utvecklande matcher, silver i Ligacupen och segerdans. Vi tar en titt i BPs akademiverksamhet igen. Ligacupen är färdigspelad och vi noterar dubbelt silver för BP. Både U16 ...

Utvecklande matcher, silver i Ligacupen och segerdans. Vi tar en titt i BPs akademiverksamhet igen.

Ligacupen är färdigspelad och vi noterar dubbelt silver för BP. Både U16 och U17 vann sina semifinaler i stor stil, men förlorade finalerna med minsta möjliga marginal. U16 med 1-0 mot BK Häcken och U17 förlorade på straffar mot IFK Norrköping.

Senaste helgen var flera BP-lag på plats i Göteborg för att spela Future Cup. Bland flera fina prestationer stack F03-1 ut med att vinna guld och vi njuter av segerdansen som finns att se på Instagram.

För några helger sedan var P04-1 på plats i Jönköping och spelade Tipselit Cup. Motståndet var bra och laget fick bra värdemätare mot lag som Malmö FF, IFK Göteborg, BK Häcken och IFK Norrköping. Tyvärr var spelplanerna inte av högsta kvalité, varför det blev mer kamp än skönspel i matcherna, som annars präglades av ett bra tempo.

P06-1 arrangerade en matchcamp på Grimsta helgen 23-26 mars mot hårdsatsande ungdomsakademier från Norden och Schweiz. Deltagande lag var bl.a. FC Lugano från Schweiz, Stabæk från Norge samt HJK och Ilves från Finland. Gemensamt för samtliga lag är problemet med att få passande motstånd på hemmaplan. Därför är det extra välkommet med en helg där man bara får hårda tuffa matcher. P06-1 gick obesegrade genom hela matchcampen. Därefter har fokus varit på träningar och träningsmatcher som uppladdningen inför Izmir U12 Cup i Turkiet som laget deltar i den kommande helgen.

Mer nyheter från BPs akademiverksamhet kommer under året. Spännande!