Akademinyheter #2
Kyla stoppar inte BPs akademi! Foto: F04-1

Akademinyheter #2

Share

Akademinyheter #2

Ligacupen joggar vidare och BPs akademi uppmärksammas internationellt. Försäsongen är i full gång, parallellt med tävlingsmatcher som avlöser varandra. Hemsidan presenterar här någ ...

Ligacupen joggar vidare och BPs akademi uppmärksammas internationellt. Försäsongen är i full gång, parallellt med tävlingsmatcher som avlöser varandra. Hemsidan presenterar här några nyheter om akademiverksamheten som löper på under veckorna. I förra veckan presenterades Tipselit-certifieringen som återigen slår fast att BPs akademi är landets främsta.

De tre äldsta pojkakademilagen fortsätter gruppspelet i Ligacupen som kommit halvvägs genom de sex matcherna där endast gruppsegraren går vidare till semifinal. U19 studsade tillbaka efter förlusten i första matchen med att vinna hemma mot Hammarby IF med 2-0 efter en stark prestation. Jack Lahne och Ahmed Bonnah målskyttar för U19. Segern mot Hammarby följdes upp med 6-1 mot IFK Lidingö på bortaplan. Laget är tre poäng bakom Djurgården som leder gruppen. Nästa match spelas lördag 10 mars 16.00 mot FC Djursholm på bortaplan.

U17 är inne i en vinstsvit och har vunnit tre raka matcher i gruppspelet  laget vann mot Djurgårdens IF på bortaplan med 2-0. Paulos Abraham och Jonathan Westerberg målskyttar för U17. Segern mot Djurgården följdes av seger med klara 7-0 mot IFK Lidingö och U17 leder sin grupp tre poäng för Skiljebo SK. Näst på tur för U17 väntar IK Frej Täby söndag 11 mars 10.00 hemma på Grimsta.

U16 är obesegrade i sin grupp efter två inledande segrar mot AFC Eskilstuna och FC Djursholm som i helgen följdes av 1-1 mot IFK Norrköping på bortaplan. U16 ligger på delad andra plats i gruppen, två poäng bakom IFK Stocksund. I nästa match möter U16 Djurgårdens IF på bortaplan lördag 10 mars klockan 20.15 på Hjorthagens IP.

I höstas spelade P06-1 cup i Italien som innehöll meriterande segrar mot klubbar såsom AC Milan och Atalanta. Efter den resan, samt segern i Gothia Cup i somras har gett eko i akademieuropa. I början av april väntar resa till Turkiet och Izmir Cup där BP ställs mot välkända klubbar såsom Manchester City, Benfica, Sampdoria och Athletic Bilbao. Läs mer om cupen i Turkiet.

För många var sportlovet förra veckan efterlängtat och spelarna har kunnat vila upp sig inför vårens utvecklande pass. Ett axplock av kommande träningsmatcher:

F03-1 spelar dubbla träningsmatcher kommande helg, mot Djurgårdens IF lördag och Täby FK söndag.
F19 träningsspelar mot Tyresö FF på bortaplan söndag 11 mars.
F06-1 spelar dubbla träningsmatcher på lördag, efter varandra ställs BP mot Jarlabergs IF och Djurgårdens IF.
P05-1 spelar träningsmatch mot IFK Lidingö lördag på bortaplan.
P07-1 spelar dubbla träningsmatcher kommande helg, lördag mot BP P06-10 och söndag mot FC Järfälla.

P04-1 deltar kommande helg i Tipselit Cup i Jönköping och ställs i gruppspelet mot Malmö FF, IFK Göteborg och IFK Norrköping. Tipselit Cup utser ingen slutsegrare utan är främst en inbjudningscup för att ge starkt motstånd för alla deltagande lag.

Samtliga av BPs akademilag tränar på i veckorna med hög intensitet. Om drygt en månad drar Sanktan igång med serierna med många utvecklande och utbildande matcher att vänta.