Akademinyheter #1
Foto: F05-1

Akademinyheter #1

Share

Akademinyheter #1

BPs akademi är välkänd och nu tar vi nästa steg för att berätta om verksamheten. Första steget är att veckovis berätta om verksamheten med en artikel som sammanställer Akademinyhet ...

BPs akademi är välkänd och nu tar vi nästa steg för att berätta om verksamheten. Första steget är att veckovis berätta om verksamheten med en artikel som sammanställer Akademinyheter.

Ligacupen inleddes i helgen för U19, U17 och U16. U19 stod för en bra insats, men målmässigt gick det inte alls. Det blev förlust mot Djurgården med klara 3-0 på bortaplan. U17 vann mot Skiljebo SK med 3-1 efter mål av Emmanuel Ekong, Robin Safari och Paulos Abraham. U16 inledde ännu starkare och vann med klara 6-0 mot AFC Eskilstuna. Marcus Tastekin stod för ett äkta hattrick då han stod för tre mål inom fem minuter. Dessutom stod Yared Karin Mattsson, Kristoffer Krebs och William Lindskog Stegfeldt för mål i uppstarten av gruppspelet.

Gruppspelet i Ligacupen fortsätter till helgen.
U16: Lördag 24 februari 15.30 mot FC Djursholm hemma på Grimsta.
U17: Söndag 25 februari 12.15 mot Djurgårdens IF på Stadshagens IP
U19: Lördag 24 februari 13.00 mot Hammarby IF hemma på Grimsta.

Under veckan som var har alla akademilag tränat på som vanligt och även hunnit spela en del träningsmatcher.

F03-1 spelade turnering i Kristinehamn och kom på andra plats efter att ha haft otur med ribban i den avgörande straffläggning. Utvecklande matcher med tävlingsmoment.

P09-1 spelade match mot Tullinge hemma i Grimstatältet.

F04-1 har jobbat hårt med fysträning under vintern och laddar just nu för matchcamp på Grimsta 18 mars då Nacka FC, Tyresö FF och Adolfsbergs IK är på besök. Spännande och utvecklande matcher att vänta.

F05-1 har spelat flera matcher på snöbeklädda planer som del av Ersans Pokal. Matcherna spelas under hela vintern.

P06-1 hann spela två träningsmatcher under helgen som satte laget på prov under första säsongen på elvamanna. Omställningen går snabbt och utvecklar spelarna.

Ovan ser ni ett axplock av BPs akademi. Totalt är 19 lag att räknas in i akademi, både på flick- och pojksidan. BPs akademinyheter uppdateras veckovis med nya rapporter. Vill du tipsa om något ditt akademilag har för sig? Skicka e-post till peter.appelquist@brommapojkarna.se redan idag.