HERR: Stark upphämtning i andra halvlek mot Hammarby

Underläge 1-3 i paus blev 3-3 vid full tid efter att BP stått för en imponerade upphämtning och scenförändring mot Hammarby IF på bortaplan under måndagskvällen. Nikola Vasic säkr ...

Underläge 1-3 i paus blev 3-3 vid full tid efter att BP stått för en imponerade upphämtning och scenförändring mot Hammarby IF på bortaplan under måndagskvällen. Nikola Vasic säkrade poängen med två mål i andra halvlek, vilket samtidigt gjorde honom till vår historiskt meste målskytt i Allsvenskan.

BP kom till spel med en förändring i startelvan från segern mot Halmstads BK. Hlynur Karlsson fick göra sin första start när han ersatte André Calisir. Laget fick en tuff start på matchen då ett snabbt Hammarbyanfall i den femte minuten gav ledning med 1-0. BP kunde dock replikera direkt när kvitteringen styrdes in i eget mål av Hammarbyförsvare efter inspel från Alex Timossi Andersson.

Det var dock Hammarby som skulle återta ledningen och det var med en snabb omställning då Nahir Besara hittade Bouzomana Toure i djupet och fri med Fabian Mrozek kunde 2-1 rullas in. Innan halvtimmen var spelad hade Hammarby utökat till 3-1 när BP-försvaret inte lyckades få bort bollen, Toure målskytt för andra gången.

BP spelar dock bra och viker inte ner sig trots tre baklängesmål. Laget fortsätter trumma på och till andra halvlek byts Daleho Irandust in och ger lite extra energi offensivt. Bara fyra minuter in i andra halvlek ska BP reducera. Adam Jakobsen gör en fin prestation på vänsterkanten och kommer till ett avslut som räddas av Warner Hahn, men returen landar framför Nikola Vasic som kan rulla in 3-2 i öppet mål. BP får rejält med energi och tar över matchbilden med stor dominans.

BP-spelet ska resultera i en kvittering och det är vackert att se hur Alexander Jensen hittar en fin djupledsboll från egen planhalva och friställer Nikola Vasic som elegant lobbar in bollen över Warner Hahn. 3-3 och BP har bud på mer.

Båda lagen får några ströchanser innan slutsignalen går men de två formstarka lagen får dela på poängen. För BP:s del väntar hemmamatch mot BK Häcken nu på söndag 18 augusti 14:00, då fyller vi Grimsta i jakten på tre fina poäng. Köp biljett på bp.ebiljett.nu