Inför Sundsvalls DFF – BP

Inför Sundsvalls DFF – BP

Share

Inför Sundsvalls DFF – BP

BP är som bekant redan klara för spel i Elitettan nästa år, och har nu siktet inställt på bra resultat i seriens avslutning. På lördag är det dags att ta revansch på Sundsvalls DF ...

BP är som bekant redan klara för spel i Elitettan nästa år, och har nu siktet inställt på bra resultat i seriens avslutning. På lördag är det dags att ta revansch på Sundsvalls DFF för förlusten i våras.

Text: Tore Kleist
Foto: Henke Råssmo
(På bilden: Rebecka Lundblad Roth)

BP har kunnat njuta under speluppehållet efter att nästa års spel i Elitettan säkrats. På lördag åker man upp till Sundsvall för årets näst sist bortamatch. Hur ser ni på den uppgiften, tränare Marcelo Fernández?
– Vi förlorade på Grimsta och vill ha revansch nu! I veckan har vi finslipat på detaljer som vi tror kan ge resultat på lördag.
Självklart vill BP avsluta serien på ett bra sätt och tabellplaceringen kan ha viss betydelse inför 2020. I jakten på sponsorer och potentiella nyförvärv kan det göra skillnad att komma elva eller sexa (som BP faktiskt kan göra). Ambitionen att vinna är tydlig i veckans matchtrupp, som endast innehåller spelare från A-truppen.

Motståndarna
Sundsvalls DFF bildades 1984 då damfotbollen kopplades bort från GIF Sundsvall. Det har blivit två säsonger i högsta divisionen 1991-92. Förra året slutade man sjua i sin tredje raka säsong i Elitettan, men i år har det stått klart en tid att det blir degradering till Division 1. I våras blev det seger mot BP med 2-1 i andra omgången, men efter det har man bara lyckats plocka ytterligare fyra poäng. Främsta målskytt är Venera Rexhi som också gjorde ett av målen på BP.

Matchen live-rapporteras via BPs Twitterkonto.

BPs matchtrupp:
1 Josephine Frigge (mv), 26 Rebecka Ayranci Dahlberg (mv), 3 Michaela Larsson, 4 Felicia Thörngren, 5 Maja Wiklander, 6 Alexsandra Lobanova, 7 Michelle Rojas Flores, 8 Fia Grönborg, 10 Eldina Ahmić, 11 Aisha Faiqi, 13 Filippa Wallén, 15 Rebecka Lundblad Roth, 16 Mathilda Prim, 17 Estibaliz Montes de Oca, 18 Alice Carlsson, 23 Lovisa Norrby, 27 Daniella Novaković

Elitettan, omgång 24
Sundsvalls DFF – BP
Lördagen 12 oktober kl 15.00
NP3 Arena, Universitetsallén, Sundsvall